Kesko lomauttaa noin 2 000 työntekijää Suomessa - Talous - Aamulehti

Kesko lomauttaa noin 2 000 työntekijää Suomessa

Kesko arvioi erilaisten sopeuttamistoimien kohteena olevan yhteensä noin 2 500 työntekijää.

Koronavirus vaikuttaa myös K-ryhmän kauppojen toimintaan. ­

3.4.2020 12:35

Etenkin K-kaupoista ja K-Citymarketeista tunnettu Kesko käy yt-neuvotteluja sopeuttamistoimenpiteistä, sillä koronaviruksen takia työ on vähentynyt.

Yhtiö arvioi lomautusten koskevan noin 2 000 Keskon työntekijää Suomessa.

Erilaisten sopeuttamistoimien kohteena on arvion mukaan lähikuukausina yhteensä noin 2 500 työntekijää Keskon liiketoiminnoissa ja tukitoiminnoissa, mistä lomautusten osuus on arviolta 2000 työntekijää. Lomautukset kestävät enimmillään yhteensä 90 päivää, ja osa lomautuksista on osa-aikaisia.

Kesko toteuttaa sopeuttamistoimet yksikkökohtaisesti. Lomautusten lisäksi sopeuttamistoimia ovat esimerkiksi rekrytointien keskeyttäminen, osa-aikainen työ sekä siirto muihin yksiköihin Keskon sisällä.

Keskon mukaan lomautusten määrää on pystytty vähentämään merkittävästi henkilöstön siirroilla yksiköiden välillä.

– Toimenpiteitä ja niiden kestoa arvioidaan epidemian ja siihen liittyvien rajoitusten keston mukaan. Poikkeustilanteessa tavoitteenamme on erityisesti turvata henkilöstömme ja asiakkaidemme turvallisuus sekä varmistaa liiketoimintamme jatkuvuus, toteaa Keskon henkilöstöstä, vastuullisuudesta ja aluetoiminnoista vastaava johtaja Matti Mettälä tiedotteessa.

Kesko työllistää Suomessa noin 12 000 henkilöä. Myös Keskon ulkomaantoiminnoissa Ruotsissa, Norjassa, Puolassa sekä Baltian maissa tehdään erilaisia sopeuttamistoimia. Keskolla on ulkomaantoiminnoissa yhteensä noin 12 000 työntekijää.

Oikaisu 3.4.2020 kello 12.40: Kesko ei aloita yt-neuvotteluita, vaan ne ovat olleet jo käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?