Keskisuomalainen ostaa Kaakon Viestinnän ja ESV-Paikallismediat - Talous - Aamulehti

Keskisuomalainen ostaa Kaakon Viestinnän ja ESV-Paikallismediat

Keskisuomalainen kertoo ostaneensa tänään Länsi-Savo-konserniin kuuluvat Kaakon Viestintä oy:n ja ESV-Paikallismediat oy:n. Lisäksi kauppaan sisältyy Kouvolassa sijaitseva sanomalehtipaino kiinteistöineen. Yrityskaupan myötä Keskisuomalaisen vuoden 2019 liikevaihto ja liikevoitto kasvavat.

5.4.2019 15:11

Ostetun kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2018 oli noin 49 miljoonaa euroa, käyttökate noin 5 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma noin 21 miljoonaa euroa.

Kaupassa Keskisuomalaiselle siirtyy Kaakon Viestinnän kuusi 7–5-päiväistä lehteä. Kaakon Viestintä julkaisee Mikkelissä ilmestyvää Länsi-Savoa, Savonlinnassa ilmestyvää Itä-Savoa, Lappeenrannassa ilmestyvää Etelä-Saimaata, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa ilmestyvää Kymen Sanomia sekä Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea. Lisäksi yhtiöllä on digitaalista liiketoimintaa.

Kaupassa Keskisuomalaiselle siirtyy ESV-Paikallismediat ja sen yhdeksän yksipäiväistä paikallislehteä. Yhtiön julkaisemia paikallislehtiä ovat Juvan Lehti, Virojoella, Miehikkälässä ja Ylämaalla ilmestyvä Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, vanhan Anjalankosken alueella Myllykoskella, Inkeroisissa, Anjalassa, Sippolassa, Kaipiaisissa ja Elimäellä ilmestyvä Keskilaakso, Luumäen Lehti, Puruvesi, Savitaipaleella, Taipalsaarella, Lemillä ja Suomenniemellä ilmestyvä Länsi-Saimaan Sanomat, Paikallislehti Joutseno sekä Mäntyharjulla ja Pertunmaalla ilmestyvä Pitäjänuutiset.

Osakkeista maksettu velaton kokonaiskauppahinta on yhteensä noin 17,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta on rahoitettu kassavaroilla ja nostetulla pankkilainalla. Kauppasumma on maksettu kaupantekohetkellä.

Keskisuomalaisen ja Kaakon Viestinnän sekä ESV-Paikallismedian muodostaman kokonaisuuden ennalta laskettu liikevaihto vuodelta 2018 on noin 247 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 26 miljoonaa euroa. Keskisuomalaisen ennalta laskettu liikevaihto vuonna 2018 ilman Kaakon Viestintää ja ESV-Paikallismediaa oli lähes 200 miljoonaa euroa sisältäen 18.12.2018 allekirjoitetulla kauppakirjalla hankitun Suomen Suoramainonta oy:n.

Yrityskaupan myötä Keskisuomalaisen vuoden 2019 liikevaihto ja liikevoitto kasvavat. Uusi konserni työllistää noin 6 300 työntekijää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos