Nordea: asuntolainojen kysyntä kasvoi Pirkanmaalla - Talous - Aamulehti

Nordea: asuntolainojen kysyntä kasvoi koronakevään aikana Pirkanmaalla – myös remontointiin on anottu paljon lainoja

Toisaalta myös koronapandemian aiheuttaman taloudellinen epävarmuus on huomattu Nordeassa, sillä lainojen lyhennysvapaita on haettu runsaasti kevään aikana.

23.7.2020 8:18

Aamulehti

Nordea myönsi Pirkanmaan alueella huhti-kesäkuussa 3,2 prosenttia enemmän asuntolainoja kuin viime vuoden vastaavalla neljänneksellä, tiedottaa Nordea.

Vuoden ensimmäisellä puolikkaalla asuntolainojen kysyntä kasvoi Pirkanmaalla 12 prosenttia edellisvuoden vastaavaan verrattuna.

Kevään aikana asuntolainahakemuksia tuli Nordeaan joinakin viikkoina 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Ainakaan toistaiseksi koronapandemia ei siis ole näyttänyt vähentäneen lainahakemuksien määrää.

– Pidemmällä aikavälillä on toki vielä vaikea arvioida, minkälaisiksi pandemian vaikutukset alueemme asuntomarkkinoihin ja esimerkiksi asuntojen hintoihin muodostuvat, Nordean toimipaikanjohtaja Tomi Tulonen kertoo tiedotteessa.

Remontointiin haetaan lainaa

Nordean mukaan koronakevät on kasvattanut myös remonttilainojen kysyntää. Tulonen epäilee, että ihmiset ovat päättäneet hyödyntää lisääntyneen kotona olon esimerkiksi puutarhan tai kesämökin remontointiin.

– Remonttilainoja kysytään peruskorjauksen lisäksi paljon nyt myös vapaa-ajan asuntojen kunnostamiseen. Myös rahoitustarpeet kesämökkeihin ovat kasvaneet, Tulonen kertoo.

Toisaalta myös koronapandemian aiheuttama taloudellinen epävarmuus on huomattu Nordeassa, sillä lainojen lyhennysvapaita on tänä keväänä haettu runsaasti.

Pirkanmaalla lyhennysvapaata on myönnetty maaliskuun puolenvälin jälkeen 2 800 asuntolainaan.

Nordean mukaan lainojen maksuvaikeudet eivät kuitenkaan ole lisääntyneet kevään aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?