Autokaupan muutokset tuntuvat – Laakkonen aloittaa yt-neuvottelut - Talous - Aamulehti

Autokaupan muutokset tuntuvat – Laakkonen aloittaa yt-neuvottelut

Laakkonen-konsernin merkkiedustukset ovat jatkossa BMW, Ford, Mazda, Mini, Nissan, Opel, Peugeot, Škoda ja Subaru.

16.5.2019 9:37

Aamulehti

Autokaupan konserni Laakkonen ilmoitti torstaina aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut toimintojensa uudelleen organisoimiseksi.

Syyksi yhtiö ilmoittaa autoalan heikon markkinatilanteen sekä autokonserninsa rakennemuutoksen. Yhtiön tavoitteena on yt-toimenpiteillä vahvistaa kilpailukykyä ja kannattavuutta.

Yhtiön arvioitu säästötarve on noin 5 miljoonaa euroa vuodessa. Yt-neuvottelujen piirissä on 90 työtehtävää autoyhtiö Laakkonen Oy:ssä, Veljekset Laakkonen Oy:ssä sekä emoyhtiö Kauppahuone Laakkonen Oy:ssä.

– Nyt tehtävät toimenpiteet ovat välttämättömiä tulevaisuuden kilpailukykymme turvaamiseksi. Merkkiedustuksissamme on tapahtunut merkittäviä muutoksia ja tämän seurauksena myös liiketoiminnalliset tarpeemme ovat muuttuneet. Valitettavasti uuden toimintaympäristön edellyttämät sopeuttamispäätökset ovat aina vaikeita, sanoo Laakkonen autokonsernin toimitusjohtaja Tero Panhelainen yhtiön tiedotteessa.

Aamulehti uutisoi 25. huhtikuuta, että Laakkonen on myynyt Volkswagenin, Seatin ja Audin liiketoimintansa Keskon omistamalle K-Caaralle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut