Robitin tahti paranee vähitellen, mutta vuosi jää yhä pakkaselle - Talous - Aamulehti

Robitin tahti paranee vähitellen, mutta vuosi jää yhä pakkaselle

Robitin tulos parani vuoden takaisesta, mutta koko vuoden saldo jää vielä miinukselle.

Robitilla on tuotantoa muun muassa Lempäälässä.­

1.11.2019 14:32 | Päivitetty 1.11.2019 14:35

Lempäälässä toimiva porakruunuvalmistaja Robit teki heinä-syyskuussa 0,3 miljoonan euron vertailukelpoisen liiketappion. Vuoden takainen vertailuluku oli – 1,2 miljoonaa.

Vertailukelpoinen käyttökate oli 1,2 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 0,2 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi 22,2 miljoonaan vertailujakson 20,8 miljoonasta.

Operatiivinen kassavirta oli 1,9 miljoonaa, kun se vuosi sitten jäi 3,9 miljoonaa euroa pakkaselle.

Liikevaihtoa kertyi 22,2 miljoonaa euroa (20,8)

Ohjeistus ennallaan

Robit pitää voimassa elokuussa antamansa ohjeistuksen. Sen mukaan yhtiön Ebita-kannattavuus (liikevoitto ilman liikearvopoistoja) jää negatiiviseksi ja liiketoimintaan sitoutuneita pääomia vapautuu alkuperäistä tavoitetta vähemmän.

–  Tehostamisohjelman tuloksena yhtiölle keskeisimmät painopistealueet, myynti ja kassavirta kehittyivät myönteisesti. Katsauskaudella tilauskertymä kasvoi 17,7 prosenttia vertailukauteen nähden ja oli 22,5 miljoonaa euroa. Robitin tehostamisohjelma etenee ja ohjelman toteuttaminen jatkuu koko vuoden 2019. Ohjelma keskittyy neljään osa-alueeseen: jakeluverkoston ja yhtiön oman myynnin kehittämiseen, käyttöpääoman tehostamiseen, kapasiteetin ja resurssien tehokkaampaan käyttöön sekä henkilöstön motivaatioon ja suorituskykyyn, toimitusjohtaja Tommi Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Yhtiön mukaan katsauskaudella kaivosteollisuuden kysyntä oli kulutusosille eli porakalustolle vakaata ja Robit uskoo kysynnän jatkuvan nykyisellä hyvällä tasolla.

Alueellisesti syklisessä rakennusteollisuudessa oli Pohjoismaissa havaittavissa merkkejä alan suhdanteen heikkenemisestä, mutta tämä ei ole vielä vaikuttanut Robitin tarjonnan kysyntään.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat