Kysyntä Euroopassa heikkoa – Glaston aloittaa yt-neuvottelut Tampereella - Talous - Aamulehti

Kysyntä Euroopassa heikkoa – Glaston aloittaa yt-neuvottelut Tampereella

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat 208 henkilöä, joista lähes 200 Tampereen tehtaalla. Irtisanominen voi koskea noin 20 henkilöä.

Glaston-segmentin Suomen-yksikössä työskenteli syyskuun 2019 lopussa 192 henkilöä. Yhtiöllä on lämpökäsittelykoneiden valmistukseen erikoistunut tehdas Tampereella.

2.10.2019 11:09

Aamulehti

Lasin lämpökäsittelykoneiden odotettua heikompi kysyntä johtaa Glastonissa yt-neuvotteluihin.

Sopeuttamistoimenpiteet koskevat Tampereella toimivaa Glaston Finland oy:tä ja Helsingissä sijaitsevaa konsernin emoyhtiötä Glaston oyj:tä.

Neuvottelujen piirissä on koko Suomen henkilökunta eli 208 henkilöä. Tampereen vahvuus on vajaa 200 ja Helsingin reilut kymmenen henkilöä.

Yhtiö arvioi, että neuvottelut voivat johtaa noin 20 henkilön irtisanomiseen. Lisäksi lomautukset ovat mahdollisia.

Yhtiön tavoitteena on saavuttaa noin kahden miljoonan euron säästöt yhteistoimintaneuvottelujen ja muiden kannattavuutta parantavien toimenpiteiden myötä.

Glastonin talousjohtajan Päivi Lindqvistin mukaan lämpökäsittelykoneiden kysyntä on heikkoa erityisesti Euroopassa.

– Poliittinen ja taloudellinen epävarmuus vaikuttavat asiakkaiden investointikäyttäytymiseen, sanoo Lindqvist.

Epävarmuutta luovat brexit ja Saksan heikentyneet talousnäkymät.

Linqvistin mukaan myös julkisen sektorin asiakkailla on ollut EU-rahoituksen saamisessa hitautta.

Lämpökäsittelykoneiden kysyntä oli vuoden toisella neljänneksellä selvästi alhaisempi kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Glastonissa odotettiin, että tilaukset alkaisivat viritä kesän jälkeen, mutta muutos on jäänyt odotettua pienemmäksi.

Yhtiön alustavien laskelmien mukaan lämpökäsittelykoneiden kolmannen neljänneksen tilauskertymä on noin viidenneksen viime vuoden vastaavaa jaksoa heikompi.

Tämä iskee lämpökäsittelykoneiden valmistukseen erikoistuneeseen Tampereen tehtaaseen, Glastonin perinteiseen bisnekseen.

Eristyslasikoneiden kysyntä sen sijaan jatkuu yhtiön mukaan vahvana. Näitä koneita valmistetaan konsernin Saksan-tehtaalla.

Eristyslasikoneet tulivat osaksi Glastonia alkuvuonna, kun yhtiö osti sveitsiläis-saksalaisen Bystronic glassin 68 miljoonalla eurolla. Bystronic on ollut osa Glastonia huhtikuusta lähtien.

Glastonin mukaan sopeuttamistoimenpiteiden ja Bystronic-integraation suunniteltua nopeamman etenemisen myötä kuluvan vuoden tulosohjeistus pidetään ennallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut