Tampereen ratikan valmistajalle yli sata työpaikkaa mittavan junavaunutilauksen myötä - Talous - Aamulehti

Tampereen ratikan valmistajalle yli sata työpaikkaa mittavan junavaunutilauksen myötä

Satojen miljoonien eurojen tilaus käsittää yhteensä 128 vaunuyksikköä.

Uusi tilaus. Transtechin tehtaalla aletaan ensi vuosikymmenen alkupuolella valmistaa latviaan tilattuja lähijunavaunuja. Kuvassa HKL:n tilaama Artic-raitiovaunu.

4.9.2019 7:55

Suomalainen kiskokalustonvalmistaja Skoda Transtech saa Otanmäen tehtaalleen osan mittavaa vaunutilausta Latviasta.

Toimitusjohtaja Lasse Orren arvion mukaan ensi vuosikymmenen alkupuolelle ajoittuva tilaus työllistää reilut sata ihmistä.

– Tilauksen kokonaiskesto on kahdesta kolmeen vuoteen. Se tarkoittaa arviolta yli sataa henkilöä kolmen vuoden aikana, Orre tiivistää.

Kyse on Transtechin emokonsernin Skoda Transportationin voittamasta, arvoltaan 250 miljoonan euron lähijunavaunujen kilpailutuksesta.

Noin kuukausi sitten allekirjoitettu vaunukauppa käsittää yhteensä 32 Latviaan tilattua lähijunaa, joissa kussakin on neljä vaunua.

Yhteensä kokonaisuus käsittää 128 yksikerroksista vaunuyksikköä.

Orren mukaan Otanmäen tehdas otettiin tuotantokuvioon mukaan vahvan osaamisen perusteella.

– Tilatut vaunut ovat alumiinirunkoisia ja meidän osaamisemme liittyy juuri alumiinivalmisteisten junavaunujen tekemiseen, Orre viittaa parhaillaan VR:lle työn alla oleviin ravintola- ja päivävaunuihin.

Lopullisista tuotantojärjestelyistä keskustellaan lähemmin ensi viikolla Skoda Transportationin johtoportaan kanssa.

Orre pitää kauppaa tärkeänä Otanmäen kannalta erityisesti kahdesta syystä.

– Nyt ryhdymme valmistamaan meille uudenlaista, lähiliikennetyyppistä junamallia. Tämä Latvian keissi on samanlainen kuin kohta alkava VR:n lähijunavaunujen kilpailutus, Orre vertaa.

– Tarve tämän kaltaisiin vaunuihin kasvaa aika kovaa vauhtia myös Ruotsissa ja Norjassa, jotka kuuluvat meidän myynti- ja markkina-alueeseemme. Tämä tuo meille kompetenssia uuden tyyppisen junavaunun tekemiseen, Orre tiivistää.

– Ja toisaalta tämä kertoo siitä, että Skoda on huomannut kyvykkyytemme näillä osa-alueilla ja antaa valmistettavaksemme myös omia tuotteitaan.

Skoda Transtech on valittu myös Tampereen raitiovaunujen toimittajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut