Tamperelainen sähköpyörien moottorikehittäjä tekee läpimurtoa – Nyt mukaan lähti tunnettu pyörämerkki - Talous - Aamulehti

Tamperelainen sähköpyörien moottorikehittäjä tekee läpimurtoa – Nyt mukaan lähti tunnettu pyörämerkki

Tampereella kehitetty sähköpyöräteknologia vakuutti valmistajat alle kolmessa vuodessa.

Revonte on kehittänyt uudenlaisen sähkömoottorin polkupyöriin. Kehitystyössä ovat olleet mukana muun muassa Pekka Kauppila (vas.), Esa Korhonen, Jussi Moisio, Timo Palonen, Otto Chrons, Iiro Peltola ja Antero Jalkanen. Kuvasta puuttuvat Jan Klein. Uwe Daniel, Jari Suksi, Jukka Mäennenä ja Piia Pälä.­

20.1.2020 6:11

Tamperelainen Revonte on kysytty kumppani sähkökäyttöisten polkupyörien kasvavilla markkinoilla. Yrityksen kehittämää sähköpyörän moottori- ja voimansiirtoratkaisua ryhtyvät ensimmäisinä hyödyntämään suomalainen Tunturi ja brittiläinen Lavelle.

Lisäksi Revonte aloittaa suunnitteluyhteistyön muotoilija ja konsultti Rolf Singenbergerin kanssa.

Revonte one -sähköpyöräteknologiaa on kehitetty Tampereella kolmen vuoden ajan. Nyt ollaan jo sarjavalmistuksen kynnyksellä.

– Palkkaamme kevään aikana lisää voimaa tuotekehitykseen Tampereelle. Moottorien kokoonpano alkaa Suomessa niin, että tänä ja ensi vuonna tavoite on muutaman tuhannen kappaleen tuotanto, Revonten toimitusjohtaja Otto Chrons kertoo.

Moottorivalmistajan nimeä hän ei vielä voi kertoa, sillä neuvottelut ovat kesken. Myöhemmin valmistus todennäköisesti laajenee ulkomaille.

Revonten moottori–vaihteisto-yhdistelmä on koteloitu ja siten suojassa kuralta, loalta ja iskuilta.­

”Tässä on kaikki”

Revonte one -teknologiapaketti esiteltiin viime syyskuussa Saksassa pyöräalan Eurobike-messuilla. Ratkaisu yhdistää automaattisen ja portaattoman vaihteiston sähköpyörän moottoriin, ohjainlaitteisiin ja ohjelmistoon.

Akun tehostusta säädellään polkijan omilla jalkalihaksilla eikä enää vaihtamalla vaihteita käsin. Ja koska järjestelmän ominaisuuksia voidaan säätää yksilöllisesti käyttäjän tarpeiden mukaan, yksi ainoa teknologia sopii kaikkiin käyttötarkoituksiin ja pyöriin.

– Ratkaisussa on yhdessä paketissa kaikki se, mitä ikinä olemme toivoneet sähköavusteisen polkupyörän voimanlähteeltä, Tunturin markkinointijohtaja Riku-Pekka Mikkonen kiteyttää.

Tunturi esittelee ensimmäiset Revonte-pyörät Go Expo-messuilla helmi-maaliskuun vaihteessa. Prototyypeillä ei vielä saa ajaa, mutta ensimmäisen tuotantoerän on määrä valmistua syksyksi.

Mikkosen mukaan Revonte-pyörien hinnat alkavat 3 500 eurosta. Käyttäjiksi houkutellaan erityisesti työmatka- ja työsuhdepyöräilijöitä.

– On hienoa, että valmistajat sitoutuvat meihin näin pian. Kaikki on meidän kannaltamme edennyt todella nopeasti, ja vain noin 15 hengen kehitystiimillä, Revonten toimitusjohtaja Otto Chrons kiittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?