Panostaja kirjasi KL-Varaosien myynnistä 2,7 miljoonan myyntivoiton – liikevoitto laski silti kolmanneksen - Talous - Aamulehti

Panostaja kirjasi KL-Varaosien myynnistä 2,7 miljoonan myyntivoiton – liikevoitto laski silti kolmanneksen

Sijoitusyhtiön liikevoitto painui 35 prosenttia puolivuotiskaudella.

6.6.2019 11:13

Panostajan liikevaihto kasvoi puolivuotiskaudella (1.11.–30.4.) 13 prosentilla vertailukauden 90,8 miljoonasta eurosta 102,8 miljoonaan euroon

Konsernin liikevoitto heikkeni kuitenkin 35 prosentilla 3,7 miljoonasta eurosta 2,4 miljoonaan euroon.

Panostajan laimentamaton osakekohtainen tulos oli puolivuotiskaudella 0,1 senttiä, kun vertailukaudella osakekohtaista tulosta kertyi 51,3 senttiä.

Toimitusjohtaja Tapio Tommila kommentoi katsauksessa KL-Varaosien irtaantumista.

–  KL-Varaosat on ollut Panostajan omistuksessa vuodesta 2007 lähtien. Panostajan omistusaikana yhtiön toimintaa on laajennettu uusille maantieteellisille alueille, tuotu valikoimiin uusia premium-automerkkejä sekä panostettu voimakkaasti palvelukonseptin kehittämiseen. Panostajan omistusaikana yhtiön liikevaihto on lähes kolminkertaistunut ja omistaja-arvon kehitys on ollut hyvää. Nyt oli oikea aika luopua omistuksestamme. Panostaja-konserni tulee kirjaamaan kaupasta tilikauden kolmannelle neljännekselle arviolta noin 2,7 miljoonan euron myyntivoiton ennen veroja, Tommila kommentoi.

Tommilan mukaan yhtiön sijoituskohteiden yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi pääasiassa viime tilikaudella hankittujen sijoituskohteiden vaikutuksesta.

Näkymät

Yhtiö arvioi, että yrityskauppamarkkinan aktiivisuus on jatkunut katsauskaudella hyvällä tasolla ja uusia kohteita on ollut hyvin tarjolla.

Panostajan strategiaa on tarkoitus toteuttaa hallituilla yritysostoilla nykyisiin sijoituskohteisiin, mutta myös uusia mahdollisia sijoituskohteita kartoitetaan aktiivisesti.

Lyhyellä aikavälillä eri sijoituskohteiden arvioidaan kehittyvän seuraavasti:

Selogin, Helakeskuksen, CoreHW:n, KL-Varaosien, Carrotin ja Oscar Softwaren kysyntätilanne säilyy hyvänä ja Heatmastersin kysyntätilanne paranee hyvälle tasolle tulevien merkittävien huoltoseisokkien vuoksi (aiemmin tyydyttävä).

Granon ja Hyggan kysyntätilanne säilyy tyydyttävänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos