Norjalaisen miljardöörin hotelliketju haluaa laajentua myös Tampereelle - Talous - Aamulehti

Norjalaisen miljardöörin hotelliketju haluaa laajentua myös Tampereelle – rakentaa ensin Helsinki-Vantaalle Suomen kaikkien aikojen suurimman hotelliprojektin

Norjalaisen miljar­döörin Petter ­Stordalenin massiivinen hotelliprojekti Suomessa etenee. Hotellimogulia kiinnostaa myös Tampere.

Uusi isku. Clarion-hotelleistaan tunnettu Petter Stordalen tuo Suomeen taas uuden hotelliketjun.­

3.1.2020 9:46 | Päivitetty 3.1.2020 9:46

Comfort Hotel -ketju saapuu Suomeen vuonna 2023, kun sen ­hotelli avataan Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tavoitteet ovat kovat, ja ketju aikoo kasvaa Pohjoismaissa ja Suomessa vahvasti, kertoo ketjun taustayhtiö Nordic Choice Hotels .

Ketjun omistaja, norjalaismiljardööri Petter Stordalen ja LAK Real Estate ilmoittivat syyskuun puolivälissä Suomen kaikkien aikojen suurimmasta hotelliprojektista: 718 huonetta käsittävästä kahden hotellin hotellikompleksista Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Toisesta näistä hotelleista tulee osa Comfort Hotel -ketjua. Suomen markkinoille rantautuu näin uusi hotelliketju, joka mainostaa asemoituvansa edulliseen hintaluokkaan.

Rakennustyöt käynnistyvät vuonna 2020, ja hotellin on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Projektin budjetti on 120 miljoonaa euroa.

Comfort Hotel -ketjulla on tällä hetkellä 34 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ketju kasvaa ­vahvasti erityisesti lentokenttäalueilla.

Tukholmaan Arlandan lentokentälle avataan 503 huonetta käsittävä Comfort Hotel Arlanda Airport tammikuun lopulla. Syksyllä 2020 on vuorossa 604 huonetta käsittävä Comfort Hotel ­Copenhagen Airport Kastrupin lentokentällä Kööpenhaminassa.

Uuden hotellin avaaminen Helsinki-Vantaalle on vasta alkua.

”Comfort Hotel -ketjulla on erittäin kunnianhimoiset tavoitteet. Nyt avattava hotelli on ensimmäisemme Suomessa, mutta se ei jää viimeiseksi. Kiinnostavia kaupunkeja Suomessa ovat erityisesti Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu”, Nordic Choice Hotelsin liiketoimintajohtaja Katalin Paldeak toteaa.

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels on Pohjois­maiden ja Baltian suurimpia hotelli­toimijoita 200 hotellin ja 17 000 työntekijän kokonaisuudellaan. Yhtiön omistaa norjalainen Petter Stordalen.

Nordic Choice Hotels osti ­vuonna 2019 Suomesta ­kymmenen ­hotellia: Kämpin, St. Georgen, Hotel Havenin, Lilla Robertsin, Klaus K:n, Hotel Fabianin ja neljä GLO-hotellia.

Comfort Hotel Helsinki Airportin lisäksi hotellikompleksiin tulee täyden palvelun Clarion-hotelli. Yhteensä hotellikompleksiin tulee 718 huoneen lisäksi ravintoloita, neuvottelutiloja, ­kuntosali ja baareja.

Hotellihankkeen taustayhtiöllä on entuudestaan Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella Clarion Hotel Helsinki Airport- ja GLO Hotel Airport -hotellit. Kun uusi hotellikompleksi valmistuu, yhtiöllä on lentokentän alueella neljä hotellia, joissa on yhteensä 1 045 huonetta.

Comfort Hotel ei ole ainoa eikä edes seuraava hotelliketju, joka rantautuu tällä vuosikymmenellä Suomeen.

Globaalin Marriott-hotelliketjun ensimmäinen täysin uusi hotellirakennus Suomessa avautuu Tampereelle Tampere-talon pääsisäänkäynnin viereen ensi tiistaina. Hotellin nimi on Courtyard by Marriott Tampere City.

Courtyard by Marriott on 37-vuotias hotellibrändi, jonka bisnes­idean ytimessä on luoda inspiroiva hotelliympäristö. 11-kerroksisessa Courtyard by Marriott Tampere Cityssä on 229 huonetta, ravintola ja kuntosali. Hotellia operoi Odyssey Hotel Group .

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?