Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen: ”Kassavarat ovat ehtyneet” - Talous - Aamulehti

Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen: ”Kassavarat ovat ehtyneet”

Stockmann on päättänyt jättää hakemuksen yrityssaneerausmenettelyyn. Yhtiön mukaan koronavirus on aiheuttanut merkittävän muutoksen toimintaympäristöön, ja alentanut asiakasmäärää äkillisesti. Stockmannin velkojista noin viidennes on antanut hyväksyntänsä menettelylle.

Stockmann on päättänyt jättää hakemuksen yrityssaneerausmenettelyyn. Yhtiö kertoi asiasta maanantaina.­

6.4.2020 9:09 | Päivitetty 6.4.2020 12:10

Yhtiön mukaan Stockmann-tavarataloliiketoiminnan ja Lindexin verkkokauppa on jatkanut kasvuaan viime viikkoina voimakkaasti, digitaalisen asioinnin kasvu ei tässä poikkeuksellisessa tilanteessa riitä korvaamaan asiakasmäärien erittäin voimakasta laskua.

Tiedotteen mukaan yhtiön liiketoiminta on jatkamiskelpoista ja tervehdytettävissä, joten Stockmannin hallitus päättänyt jättää yrityssaneeraushakemuksen.

Yrityssaneerausmenettely ei koske konsernin tytäryhtiöitä eli Stockmann -tavarataloja Baltiassa eikä Lindexiä.

Yrityssaneeraus ei ole oikotie onneen – Tutkimusten mukaan suurin osa päätyy konkurssiin

Stockmannin mukaan yhtiön liiketoiminnan uudistaminen oli oikealla uralla ennen koronavirusepidemiaa. Strategiset valinnat, säästöohjelma sekä Lindexin ja Stockmannin parantunut kehitys näkyivät tilikauden 2019 positiivisena oikaistuna liiketuloksena.

Yhtiön mukaan liiketoiminnan kehitys jatkui tammi‒helmikuussa 2020 selkeästi edellistä vuotta parempana.

–  Stockmannilla ja Lindexissä on tehty erittäin rajusti töitä yhtiön liiketoiminnan kehittämiseksi ja uudistamiseksi, jotta molempien liiketoimintojemme tulos käännetään kasvuun vuoteen 2021 mennessä. Keväällä 2019 tehdyt strategiset valinnat ovat osoittautuneet oikeiksi, ja konsernin liiketoiminta on kehittynyt niin vuonna 2019 kuin tammi‒helmikuussa 2020 tavoitellulla tavalla, Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia toteaa tiedotteessa.

–  Koronaepidemian aiheuttama ennennäkemätön tilanne johti kuitenkin tilanteeseen, jossa asiakasmäärien lasku on ollut erittäin voimakasta ja yhtiön kassavarat ovat ehtyneet. Tässä erittäin vaikeassa tilanteessa yhtiön hallitus on päättänyt Stockmannin hakeutumisesta yrityssaneeraukseen. Selkeä näkemyksemme on, että Stockmann-konsernilla on käynnistettyjen toimenpiteiden myötä kannattavan liiketoiminnan edellytykset olemassa, hän sanoo.

Hakemus Stockmannin yrityssaneerausmenettelyyn on jätetty Helsingin käräjäoikeudelle 6.4.2020.

Yhtiö on keskustellut pankkisyndikaattinsa ja tiettyjen muiden suurten velkojien kanssa aikomuksestaan jättää hakemus yrityssaneerausmenettelyn aloittamiseksi. Kyseiset velkojat, jotka edustavat yli viidennestä kaikista yhtiön tunnetuista velkojista ovat alustavasti ilmaisseet suhtautuvansa myönteisesti hakemuksen jättämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?