Hoiva-alalla 71 miljoonan euron yrityskauppa – Myyjänä Coronaria - Talous - Aamulehti

Hoiva-alalla 71 miljoonan euron yrityskauppa – Myyjänä Coronaria

Coronarian Teppo Lindénin mukaan yhtiö keskittää toimintojaan.

28.1.2019 11:50

Tukholman pörssiin listattu sosiaalialan palveluiden tuottaja Humana AB ostaa suomalaisen Coronaria Hoivan vahvistaakseen ­asemaansa Suomessa.

Yrityskaupan arvo on 71 miljoonaa. Kauppa rahoitetaan käteisellä ja velkarahoituksella, ja se vaatii vielä Suomen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Vuonna 2018 Coronaria Hoivan oikaistu liikevaihto oli 54,1 miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate 4,3 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin 1 100 työntekijää.

Humanan mukaan se vahvistaa yritysoston myötä merkittävästi asemaansa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille sekä ikäihmisille kohdennettujen asumis- ja hoivapalveluiden tuottajana ja kasvaa yhdeksi ­johtavaksi sosiaalipalveluiden tuottajaksi Suomessa.

Humana-konsernin toimitusjohtajan Rasmus Nermanin mukaan Suomen-toiminnot ovat kehittyneet vakuuttavasti yhtiön laajennuttua Suomeen vuonna 2016.

”Olemme ennestään olleet vahvoja lapsille ja perheille suunnatuissa palveluissa, ja nyt saamme vahvemman jalansijan myös mielenterveys- ja päihdekuntoutujien, vammaisten sekä ikäihmisten hoivapalveluiden tuottajana.”

Coronariaon Helsingin pörssiin listatun Silmäasemansuurin omistaja 20 prosentilla. Coronarian omistuksessa ovat myös Silmäklinikka ja Medilaser.

Oikaisu 1.2.2019 kello 11.07: Juttuun korjattu virheellistä termistöä. EBITDA-tunnuslukutermiä oli alun perin käytetty virheellisessä yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos