Ruotsissa maansuru: Länsinaapurimme romahti maailman innovatiivisimpien maiden listalla, Suomi kiri kärkikolmikkoon - Talous - Aamulehti

Ruotsissa maansuru: Länsinaapurimme romahti maailman innovatiivisimpien maiden listalla, Suomi kiri kärkikolmikkoon

Davosin maailman talousfoorumi on yksi arvostetuimmista seminaareista muun muassa investointipuolella.

24.1.2019 13:23

Davosin maailman talousfoorumin yhteydessä julkaistun uutisyhtiö Bloombergin innovaatioindeksin tämänvuotisia tuloksia surraan Ruotsissa.

Viime vuonna Ruotsi oli maailman innovatiivisimpien maiden listauksessa sijalla kaksi. Vuoden 2019 rankingissa länsinaapuri putoaa viisi sijaa seitsemänneksi.

Ruotsin suurin talouslehti Dagens Industri kutsuu sijoitusta fiaskoksi. Ruotsin sijoitus romahti tällä kertaa pahemmin kuin yhdelläkään toisella maalla kahdenkymmenen parhaan joukossa.

Ruotsin ohittavat tuoreimmassa indeksissä maat, kuten Israel, Sveitsi ja Suomi.

Suomen sijoitus innovaatiomaiden kärjessä parani neljä pykälää sijalle kolme. Suomen edellä ovat vain kärkipaikkaa pitävä Etelä-Korea ja Saksa.

Tanska tippui kolme pykälää yhdenneksitoista. Myös Norja peruutti kaksi sijaa seitsemänneksitoista. Islanti on sijalla 23.

Vuotuinen Bloomberg Innovation Index julkaistaan nyt seitsemättä kertaa. Maiden sijoituksiin vaikuttavat kymmenet kriteerit, kuten tutkimus- ja kehittämistoimintainvestoinnit, valmistuksen kyky ja julkisten korkean teknologian yhtiöiden suhteellinen määrä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: