Reima aloitti yt-neuvottelut Tampereella - Talous - Aamulehti

Lastenvaatevalmistaja Reima aloitti yt-neuvottelut Tampereella, kohteena 40 henkilöä – toiminta Nekalassa saattaa loppua

Reima kävi viimeksi yt-neuvotteluja Tampereella vuonna 2015. Nyt käynnissä olevat neuvottelut koskevat koko Tampereen henkilöstöä.

17.1.2019 16:00

Lasten ulkoiluvaatteita valmistava Reima oy aloitti torstaina yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat Reiman koko Tampereen henkilöstöä. Reiman toimipisteessä Nekalan Jokipohjantiellä työskentelee 40 henkilöä.

Yt-neuvotteluiden seurauksena Reiman toimipiste Nekalassa saatetaan lakkauttaa. Tähän saakka Tampereen toimipisteessä on tehty muun muassa myynnin tuen, logistiikan ja laatupuolen töitä.

Reiman toimitusjohtajan Elina Björklundin mukaan päätöstä Tampereen toimipisteen lakkauttamisesta ei ole vielä tehty. Jos toiminta Tampereen konttorissa loppuu, osa työpaikoista siirtyy Vantaalla sijaitsevaan pääkonttoriin.

Björklundin mukaan yt-neuvottelujen taustalla on toiminnan laajempi uudelleenorganisointi. Reima on muuttunut viime vuosina kovaa vauhtia vientiyrityksestä globaalisti toimivaksi yhtiöksi. Liikevaihdosta yli 80 prosenttia tulee kansainvälisiltä markkinoilta, ja suurin osa työntekijöistä on Suomen rajojen ulkopuolella.

Yhtiön suunnitelmissa on ryhmitellä liiketoimintansa uudelleen Euroopan, Venäjän, Aasian ja Pohjois-Amerikan yksikköön.

–Haluamme olla aidosti kansainvälinen toimija, niin että päätöksenteko on lähempänä markkinaa ja asiakastamme. Tällä hetkellä pääkonttori ja Tampereen konttori ovat tehneet osittain Euroopan töitä ja osittain pääkonttorin töitä. Suunnitelmissa on selkiyttää Euroopan johtamismallia, ja tähän prosessiin liittyy mahdollinen työtehtävien siirto pois Tampereelta, Björklund sanoo.

–Emme odota että tästä tulee merkittäviä säästöjä. Pikemminkin niin, että toiminta tehostuu ja asioita tehdään yhdenmukaisemmin kasvun edistämiseksi.

Jos toiminta Tampereella päätetään lakkauttaa, Vantaalla sijaitseva pääkonttori jää Reiman ainoaksi toimipisteeksi Suomessa. Reima kävi viimeksi yt-neuvotteluja Tampereella vuonna 2015.

Björklundin mukaan keskustelut työntekijöiden kanssa aloitettiin torstaina, ja ratkaisuja neuvotteluista voi odottaa maaliskuun puolella.

–Meillä ei ole kiire, mutta halusimme, että kaikki voivat ajoissa pohtia omia ratkaisujaan. Kuusi viikkoahan on yt-neuvotteluissa lainmukainen minimi, mutta kyllä tässä varmasti vähän kauemmin menee.

Reima oy

Yritys. Valmistaa lasten ulkoiluvaatteita. Tuotteita myydään ulkomaille yli 70 maahan.

Perustettu. Kankaanpäässä 1944.

Henkilöstö. Työllistää globaalisti 450 ihmistä Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Saksassa, Venäjällä ja Kiinassa.

Pääkonttori. Sijaitsee Suomessa Vantaalla.

Liikevaihto. 124 miljoonaa euroa (2018).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos