Miljoonainvestointi ja lisää työvoimaa – tamperelainen tekstiiliyhtiö SNT-Group luottaa erikoistumisen voimaan - Talous - Aamulehti

Miljoonainvestointi ja lisää työvoimaa – tamperelainen tekstiiliyhtiö luottaa erikoistumisen voimaan, ja sen suurin asiakas on Finnair

Välillä auringonlaskun alalta näyttäneen suomalaisen tekstiilialan tulevaisuus on tamperelaisen SNT-Groupin toimitusjohtajan Juha Koskimäen mukaan valoisa.

9.1.2019 10:54

Miljoonainvestointi, lisää työvoimaa ja muutto uusiin tiloihin. Tamperelaisella SNT-Groupilla on takana hektiset kuukaudet.

SNT-Group oy hankki viime vuonna tamperelaisen Tammer-Suoja oy:n. Vuodenvaihteessa liiketoiminnat yhdistettiin. SNT-Group-konserniin kuuluvat lisäksi Suomen Nauhatehdas ja Safeplast.

Viime kesän jälkeen konserniin on palkattu 15 henkilöä, ja toimitusjohtaja Juha Koskimäen mukaan edelleen on tarve palkata 2–5 henkilöä. Haussa on teollisuusompelun hallitsevia henkilöitä.

Uusia tuotantovälineitä on hankittu noin miljoonalla eurolla.

–Suurin yksittäinen hankinta on 45 metriä pitkä automaatioleikkuulinja. Se kaksinkertaistaa leikkuukapasiteetin, sanoo Koskimäki.

Uusi leikkuri mahdollistaa tarkan ja tehokkaan piensarjojen valmistamisen.

SNT-Group on jo osittain muuttanut uusiin tiloihin Raholaan Teerivuorenkadulle entisiin Akta Printin tiloihin. Tilaa on kaikkiaan noin 16 000 neliömetriä, josta noin puolet on tytäryhtiö Safeplastin käytössä.

Konsernin kokonaisvahvuus on nyt noin sata henkilöä ja budjetoitu liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa.

–Moni on sitä mieltä, että tekstiiliteollisuus on hävinnyt, mutta eivät kaikki ole mennyt Kiinaan. Meidän näkymämme ovat hyvät. Tilauskanta on hyvä. En näe mitään uhkia, Koskimäki sanoo.

Koskimäen mukaan toimialan mahdollisuuksia tukee se, että kaikki eivät ole jättimäisiä toimijoita.

–Pienemmilläkin sarjoilla ja erikoistumalla pärjää, sanoo Koskimäki.

Konsernin suurin yksittäinen asiakas on Finnair, jolle valmistetaan lentokoneiden matot, istuinpäälliset ja verhot. Asiakaskunnasta suurin yksittäinen toimiala on puolestaan suomalainen työvaateollisuus.

Suomen Nauhatehtaan tuotteita ovat esimerkiksi nauhat, tereet, vetoketjut ja napit, jotka ovat olennainen osa vaatetusta farkuista haalareihin. Asiakkaita ovat myös kulkuneuvojen valmistajat, jotka hankkivat istuinverhoiluja.

SNT-Group on hankkinut viime vuosina lisää osaamista ja tuotantoa nimenomaan yrityskaupoilla. Mistään nurkanvaltauspelistä yhtiön mukaan ei ole ollut kysymys, vaan kaikki osapuolet ovat nähneet yhdistymisen tuomat edut.

SNT-Group painottaa, että Tammer-Suoja tekee istuin- ja muita verhoiluja kohteisiin, joihin monilla toimijoilla ei ole mitään asiaa, kuten lentokoneisiin ja puolustusvoimille ja -teollisuudelle. Toisen tytäryhtiön Safeplastin valmistamia hydrauliikkaletkujen suojia ja niputustuotteita puolestaan käytetään vaativassa kaivos- ja metsäkonekäytössä.

Pienempien yritysten yhdistymisellä on ollut merkittävä vaikutus siihen, että suomalaisella tekstiiliteollisuudella on edellytykset elää ja kehittyä.

–Tarjoamalla kattavasti tuotteita Suomen ja lähialueiden valmistajille voimme taata aivan toisen tason toimitusvarmuuden kuin Kaukoidän alihankkijat, Koskimäki sanoo.

SNT-Group

SNT-Group-konserni muodostuu emoyhtiöstä SNT-Group Oy ja sen tytäryhtiöistä Safeplast Oy, Tupler Oy sekä SNT-Group Eesti Oü.

Lisäksi konserniin kuuluu osakkuusyhtiö Safeplast NA Company Ltd. Kanadassa.

Liiketoiminta koostuu kolmesta toimialasta.

SNT-Group Oy:n tekstiili- ja vaatetusteollisuuden komponentit, raaka-aineet ja alihankinta.

Safeplast Oy:n letkunsuojat ja niputustuotteet.

Tupler Oy:n Tuplex-parketinalusmatot ja tekstiiililaminointi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: