Avant Tecnon tuotanto ja liikevaihto paisuvat – henkilöstöä lisätään 50:llä ja suurin pienkuormaaja markkinoille - Talous - Aamulehti

Pienkuormaajia valmistavan Avant Tecnon tuotanto ja liikevaihto paisuvat – Kiinnostus on yritystä kohtaan valtavaa, ylöjärveläiseen halliin saapui kerralla yli 50 toimittajaa eri puolilta maailmaa

Suurimmassa Avant 800 -kuormaajassa on 1 900 kilon nostoteho.

14.2.2019 18:38 | Päivitetty 15.2.2019 9:38

Pienkuormaajia Ylöjärvellä valmistava Avant Tecno oy jatkaa vahvaa kasvuaan. Viime vuonna yhtiön liikevaihto ylitti ensimmäisen kerran sadan miljoonan euron rajan.

110,5 miljoonan euron liikevaihdossa oli kasvua edelliseen tilikauteen 17 prosenttia. Koko Avant Tecno -konserni ylsi 123,5 miljoonan euron liikevaihtoon.

Avantin myynti on kasvanut tasaisesti viime vuosikymmenen ajan. Yhtiön pienkuormaajia viedään 55 maahan, viennin osuus tuotannosta on 80 prosenttia ja markkina-alue laajenee koko ajan.

Tuotantoinsinööri Roope Aaltosen mukaan Ylöjärven tehtaassa leikataan laserleikkureilla kuormaajien tuotantoon noin kolme miljoonaa kiloa terästä vuodessa.

10 miljoonan euron investointiohjelma

Avantin myyntijohtajan Jani Käkelän mukaan yhtiön tuotekehittely lähtee asiakkaan tarpeista.

–Näin saamme kehitettyä markkinoille tuotteita, joilla on todellista kysyntää. Ajanhermolla on pysyttävä niin tuotteiden, tuotannon kuin kokonaisvaltaisen toiminnan osalta.

Yhtiöllä on meneillään noin 10 miljoonan euron investointiohjelma. Avant sai vanhan tehtaansa naapurista käyttöönsä Pilkingtonilta vapautuneet 44 000 neliömetrin toimitilat.

Viimeisen kolmen vuoden aikana uusia kokoonpano- ja lähettämötiloja on otettu käyttöön Pilkingtonin puolella 10 000 neliötä. Valmistusmäärät ovat kasvaneet kolmanneksella ja henkilöstömäärä 10 prosenttia.

Avant 800:n (vas.) 3,5 metrin nostokorkeus on puoli metriä enemmän kuin tällä hetkellä suurimman 700-sarjan.

Viikkotuotanto kasvaa 50 prosenttia

Viikkotuotantokapasiteettia aiotaan nostaa 50 prosenttia nykyisestä. Tämä tarkoittaa Jani Käkelän mukaan käytännössä tuotantomäärien vaiheittaista nostamista 100 koneesta 150 koneeseen viikossa.

Avant Tecnon vuonna 1991 perustanut Risto Käkelä muistaa, kun tuotanto oli alkuvaiheessa kolme konetta viikossa.

Risto Käkelä uskoo yhtiön myynnin USA:ssa jatkuvan hyvällä tasolla huolimatta presidentti Donald Trumpin kauppapolitiikasta eikä hän usko myynnin hiipuvan Englannissakaan tapahtui Brexitin suhteen mitä tahansa.

Risto Käkelä perusti Avant Tecnon Ylöjärvelle vuonna 1991. Viime vuonna puhkaistiin ensimmäisen kerran 100 miljoonan euron liikevaihto.

Vaikka robotiikkaa ja automatisointia tuotannossa lisätään, kasvaa yhtiön henkilöstömäärä lähivuosina 200:sta noin 250:een.

Avant 800 esiteltiin yli 50 toimittajalle

Ylöjärveläisyhtiö järjesti tuotantotiloissaan torstaina kaikkien aikojen suurimman lehdistötilaisuutensa. Yhtiö esitteli tähän asti suurimman ja tehokkaimman kuormaajamallinsa, Avant 800 -sarjan yli 50:lle ulkomaiselle ja kotimaiselle toimittajalle.

Avantin suurin ja tehokkain pienkuormaajamalli eli 800-sarja esiteltiin näyttävästi kansainväliselle lehdistölle torstaina Ylöjärvellä.

800-sarjassa on 1 900 kilon nostoteho ja 3,5 metrin nostokorkeus ylittää puolella metrillä tähän saakka suurimman 700-sarjan vastaavan.

Uusi kuormaaja on 1,5 metriä leveä ja 3,4 metriä pitkä, korkeutta sillä on 2,2 metriä ja painoa varustuksesta riippuen 2 500 kilosta lähtien.

Uutuuden tuotanto lähtee tämän vuoden syyskuussa käyntiin kahdella dieselmoottorisella versiolla.

Myös suurinta kuormainta pystytään kuljettamaan normaalilla autotrailerilla.

Avantin akkukäyttöisten kuormaajien mallisto on täydentynyt Avant e6:lla, joka on maailman ensimmäinen litiumakulla varustettu pienkuormaaja.

Akut valmistaa Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehdas. Yhdellä tunnin latauksella saavutetaan enimmillään kuuden tunnin työskentelyaika.

Tässä on valmiina voimanlähteitä Avantin akkukäyttöisiin kuormaajiin.

Avant Tecno oy

Avant Tecno Oy on maailman johtava pienkuormaajien ja niiden työlaitteiden ja lisävarusteiden valmistaja.

Yritys aloitti toimintansa vuonna 1991 ja on vuosien saatossa muodostunut käsitteeksi pienkuormaajien alalla monien innovatiivisten ratkaisujen ansiosta.

Avantin tehdas sijaitsee Ylöjärvellä. Lisäksi Avantilla on omat myyntiyhtiöt Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa sekä maahantuojia yli 50 maassa eri puolilla maailmaa.

Avant 800 -sarjan ensiesiintyminen tapahtuu Bauma-messuilla Münchenissä 8.-14. huhtikuuta. 800-sarjan tuotanto alkaa syksyllä 2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: