Säterin eläkesäätiö aloittaa lisäeläkkeiden maksamisen uudelleen - Talous - Aamulehti

Säterin eläkesäätiö aloittaa lisäeläkkeiden maksamisen uudelleen

Kuitu Finland hakeutui konkurssiin joulukuussa 2008. Tehtaan valvomossa oli aavemainen tunnelma seuraavan vuoden tammikuussa.

13.11.2018 6:30

Säterin eläkesäätiön eläkeläiset saavat lisäeläkkeensä ja rästiin jääneitä maksujaan joulukuun alusta alkaen.

Vuonna 2011 alkaneet maksatukset katkesivat vuoden 2017 alussa.

–Eläkesäätiö on saanut ennakkojako-osuutena konkurssipesältä varoja niin, että uskalsin antaa luvan maksatusten jatkamiseen. Maksamme eläkkeitä tästä eteenpäin ja katsotaan sitten mitä tehdään, kun saamme asioita eteenpäin, sanoo eläkesäätiön selvittäjä, asianajaja Kari Huttunen.

Säterin eläkesäätiön jäseniä ovat konkurssiin menneen Kuitu Finlandin ja sen edeltäjän Säterin työntekijät ja toimihenkilöt. Jäseniä on noin 200.

Kuitu Finland hakeutui konkurssiin joulukuussa 2008. Sen suurin on velkoja tehtaan eläkesäätiö noin 20 miljoonan saatavilla.

–Tämä on ollut pitkä juoksu ja on vielä töitä edessä. Kun saan säätiön haluamaani kuntoon, niin järjestän jäsenistölle tiedotustilaisuuden. Pyrin siihen, että tietoa tulee suunnilleen samaan aikaan myös konkurssipesän velkojille.

Huttunen muistuttaa, että Kuitu Finlandin varojen palauttamista hoitaa konkurssipesä. Eläkesäätiö on konkurssipesän etusijainen velkoja eli se saa ensimmäisten joukossa pesään palautuvia varoja.

Huttunen ei vielä osaa arvioida, koska tiedotustilaisuus pidetään.

–Se pidetään niin pian, kun on riittävästi kerrottavaa vuosiksi ja vuosikymmeniksi eteenpäin. Tavoitteena on mahdollisimman kattava ja ymmärrettävä kuva yhdellä kertaa, jotta eläkeläisten ei tarvitse selvittää asioita monesta lähteestä. Sitä ennen en kerro näistä asioista enempää kenellekään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: