Restamaxin yt:t ohi: 200 saa lähtöpassit, 40:n tehtävät osa-aikaisiksi - Talous - Aamulehti

Restamaxin yt:t ohi: 200 saa lähtöpassit, 40:n tehtävät osa-aikaisiksi

5.11.2018 17:38

Royal Ravintolat kesällä ostanut ravintolakonserni Restamax kertoo saaneensa yhteistoimintaneuvottelut päätökseen. Restamax arvioi saavuttavansa vuonna 2019 vähintään kuuden miljoonan euron synergiahyödyt.

Yhteistoimintaneuvottelut johtavat Restamaxin mukaan 200 tehtävän vähentämiseen ja 40 tehtävän osa-aikaistamiseen. Neuvottelut koskivat RR Holding Oy:n ja sen tytäryhtiöiden (Royal Ravintolat Oy, Royal Konseptiravintolat Oy, Sushi World Oy) henkilöstöä.

Järjestelyt koskevat sekä toimihenkilöitä että työntekijöitä.

Tehtävien vähentämiset toteutuvat yhtiön mukaan vapaaehtoisten järjestelyjen ja irtisanomisten kautta sekä satunnaisesti työhön kutsuttavien työsuhteiden päättyessä.

–Irtisanottaville henkilöille tarjotaan mahdollisuus osallistua työnantajan järjestämiin tukitoimiin uudelleentyöllistymisen edistämiseksi. Lisäksi henkilöstön kanssa on neuvoteltu joustavasta työskentelystä eri ravintoloissa, jolloin pystytään vastaamaan paremmin alalle tyypilliseen kysynnän vaihteluun, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Johdon ja hallinnollisten toimintojen päällekkäisyyksien purkamisella, osto- ja hankintavolyymin skaalaeduilla sekä henkilöstötehokkuuden parantamisella Restamax arvioi saavuttavansa vuonna 2019 vähintään kuuden miljoonan euron synergiahyödyt.

Restamax Oyj osti 1. kesäkuuta RR Holding Oy:n (Royal Ravintolat) osakekannan. Restamaxin kertoi yt-neuvotteluista syyskuussa, ja on ilmaissut tavoittelevansa merkittäviä synergiaetuja ja kannattavuuden parantamista toimintoja uudelleen järjestämällä ja päällekkäisiä toimintoja purkamalla.

Käydyt neuvottelut eivät koskeneet tulosvastuullisia ravintola- ja keittiöpäälliköitä.

Konsernin johtoa ja hallintoa koskevat neuvottelut käynnistettiin aiemmin syyskuussa. Näiden neuvottelujen tavoitteena on ollut synergiaetujen saavuttaminen ja kannattavuuden parantaminen joustavamman henkilöstörakenteen avulla. Molempia henkilöstöryhmiä koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen 31. lokakuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: