Oma Säästöpankin osavuositulos Q3 2018 - Talous - Aamulehti

Oma Säästöpankin korkokate parani ja liikevaihto kasvoi

5.11.2018 11:47

Oma Säästöpankin ensimmäinen kolmannen neljäksen tulosjulkistus kertoi parantuneista luvuista. Pankki kertoi pörssihaaveistaan elokuussa. Uutta tietoa listautumisesta ei ole tullut sen jälkeen.

Yhtiö raportoi vain koko alkuvuoden tuloksen.

Yhtiön liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 65,8 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta vertailukaudesta. Tuolloin liikevaihto oli 58 miljoonaa euroa. Samalla yhtiö paransi katteitaan. Korkokate kasvoi 35,9 miljoonaan euroon vertailukauden 28,7 miljoonasta.

Korkokateprosentti parani 54,6 prosenttiin vajaasta 50 prosentista.

Oma Säästöpankin tulos ennen veroja nousi 20,5 miljoonaan euroon 19,9 miljoonasta eurosta.

Osakekohtainen tulos oli näin ollen 32,9 euroa, kun se vuotta aiemmin oli 32,7 euroa.

Näkymissään Oma Säästöpankki totesi, että tilikauden tulos ennen rahoitusvarojen ja -velkojen nettotuottoja kasvaa edelliseen vuoteen verrattuna.

Yhtiön oman pääoman tuotto kuitenkin heikkeni 8,9 prosenttiin 9,3 prosentista. Samoin omavaraisuusaste kapeni 9,0 prosenttiin 10,4 prosentista.

–Vauhtimme on poikkeuksellisen kovaa suhteessa markkinaan. Luottojen kysyntä jatkui hyvänä, ja kortti- ja maksuliikenteen palkkiot kasvoivat. Investointipäätökset näkyivät odotetusti kasvuna, totesi toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Myös yhtiön liiketoiminnan kulut kasvoivat, noin 16 prosenttia.

Kulu-tuottosuhde oli 58,5 prosenttia eli viime vuoden tasolla ja yhä yli yhtiön tavoitteleman alle 55 prosentin tason.

Myös oman pääoman tuotto, 8,9 prosenttia, jäi yli kymmenen prosentin pitkän tähtäimen tavoitteesta.

Ydinpääomasuhteessa Oma Säästöpankki ylsi juuri ja juuri vähinitään 16 prosentin tavoitteeseensa, ja liiketoiminnan tuotot kasvoivat 15,7 prosenttia yli selvästi yli 10-15 prosentin kasvutavoitteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos