Fortum osti Ikaalisissakin toimivan osan Fincumetista - Talous - Aamulehti

Fortum osti Ikaalisissakin toimivan osan Fincumetista

20.10.2018 19:57

Energiayhtiö Fortum ilmoittaa ostavansa Ikaalisissa, Helsingissä ja Jyväskylässä toimivan Fincumet Groupin metallinkierrätysliiketoiminnan, jonka liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa vuodessa ja yhtiössä on työskennellyt noin 30 henkilöä.

Ikaalisten jalostamossa kerätystä arvometallista, kuten kuparista ja alumiinista, valmistetaan kierrätysraaka-ainetta. Fincumetin ja Fortumin kierrätysliiketoiminnan yhdistämisellä ja kehittämisellä voidaan nostaa metallien korkean jalostusarvon kierrätyksen osuutta Suomessa ja Euroopassa.

–EU:n kunnianhimoiset kierrätystavoitteet ja lainsäädäntö ohjaavat yhä suuremman osan materiaalivirroista kierrätykseen ja luovat edellytykset ympäristön kannalta kestävän liiketoiminnan kasvattamiseen. Tämä investointi, yhdessä olemassa olevan osaamisemme kanssa, mahdollistaa jatkossa tehokkaiden kierrätysratkaisujen rakentamisen myös muille, haastavammille materiaaleille, Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan johtaja Kalle Saarimaa kommentoi tiedotteessa.

Fincumet on vuonna 1992 perustettu perheyritys, joka kerää ja käsittelee metalleja. Käsittelyn jälkeen raaka-aine myydään uusiokäyttöön tai jatkojalostettavaksi Suomeen ja ulkomaille.

Kaupassa Fortumille siirtyy Fincumet Groupin metallien kierrätykseen liittyvä liiketoiminta. Fincumet Container Oy:n vaihtolava- ja konttiliiketoiminta jatkavat erillisenä yhtiönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos