Vincit-Ville Houttu valittiin kalifornialaisen Irvinen kaupungin vuoden yrittäjäksi - Talous - Aamulehti

Vincitin Ville Houttu valloitti kalifornialaiset: ”En epäröinyt siirtää pääkonttoria paikkaan, josta ajan myötä kasvaa seuraava teknologiakeskus"

Irvinen kauppakamarin edustajat palkitsivat Ville Houtun.­

22.6.2018 11:00

”Täydellinen esimerkki ulkomaisessa omistuksessa olevasta yhtiöstä, jolle sijoittuminen Irvineen on Yhdysvaltojen menestyksen ytimessä”, todettiin Irvinen kauppakamarin perusteluissa vapaasti suomennettuna.

–En olisi ikinä uskonut, että vuoden yrittäjäksi valitaan suomalainen, joka on toiminut kaupungissa alle kaksi vuotta. Minulle tämä kuvastaa Kaliforniaa parhaimmillaan eli kaikilla on mahdollisuus onnistua. Tärkeämpää kuin se, mistä olet tullut, on se, mitä teet ja minne olet menossa, ohjelmistoyritys Vincitin Kalifornian-yksikön toimitusjohtaja Ville Houttu kertoo.

Irvine sijaitsee tunnin lennon päässä Piilaaksosta ja se on lähellä niin San Diegon kuin Los Angelesin markkinoita.

–Alueelta löytyy osaajia, mielenkiintoisia asiakasyrityksiä ja tänne on Suomesta muuttavan helppo asettua. On huippuluokan julkiset koulut, yli 250 aurinkoista päivää vuodessa ja vuoret sekä rannat puolen tunnin päässä toimistolta. Se takaa loistavat olosuhteen triathlon-harjoitteluun, Houttu kertoo.

Vincit aloitti ensin Piilaaksossa, mutta Houtun mukaan kävi nopeasti ilmeiseksi, että palkkaaminen, liikkuminen ja asuminen on siellä hankalaa.

–En epäröinyt siirtää pääkonttoria paikkaan, josta ajan myötä kasvaa seuraava teknologiakeskus. Siinä missä ammattijohtajat näkevät riskejä, yrittäjä näkee mahdollisuuksia. Erotuimme olemalla ensimmäinen pohjoismaalainen korkean teknologian yritys, joka on perustanut ensimmäisen kansainvälisen konttorinsa Irvineen.

Suomalaisilla on joskus ollut haasteita kalifornialaisten hurmaamisessa. Miten Vincit teki sen?

–Asiakkaiden kommenteista välittyy arvostus välitöntä ja suoraviivaista toimintatapaamme kohtaan. Kun asiakkaalla on kysyttävää, voi olla suoraan yhteydessä projektia suunnitteleviin henkilöihin ilman, että välissä on tyypillinen keskikerros projektipäälliköitä. Myymme projekteja vain asiakkaille, joiden kanssa haluamme tehdä töitä. En ole ainakaan vielä oppinut puhumaan lämpimiä tai väistämään totuutta. Sanomme asiat kuten ne ovat, ja sitä arvostetaan.

Projektit Vincit toteuttaa 90-prosenttisesti Kaliforniassa.

–On tärkeää olla lähellä asiakasta toimivan kommunikaation ja optimaalisen arvontuoton varmistamiseksi. Vincitin Suomen-henkilöstö on täystyöllistetty, joten paikallinen työvoima on tapa skaalata koko Vincitin toimintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?