Ravintolakonserni NoHo Partnersin kova kasvu jatkuu – tavoittelee tänä vuonna jo lähes 400 miljoonan euron liikevaihtoa - Talous - Aamulehti

Ravintolakonserni NoHo Partnersin kova kasvu jatkuu – tavoittelee tänä vuonna jo lähes 400 miljoonan euron liikevaihtoa

Liikevoitto parani vuoden toisella neljänneksellä 5,8 miljoonaan euroon viime vuoden 3,1 miljoonasta eurosta.

NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström kiittää yhtiön etenemistä integraation ja kannattavuusohjelmien kanssa.

6.8.2019 8:16 | Päivitetty 6.8.2019 8:28

Ravintolapalveluiden Noho Partners kertoi kovan kasvunsa jatkuneen huhti-kesäkuussa. Noho Partnersin liikevaihto kasvoi 100,4 miljoonaan euroon vertailukauden 73,2 miljoonasta eurosta.

Liikevoitto parani 5,8 miljoonaan euroon viime vuoden 3,1 miljoonasta eurosta. Liikevoittoprosentti parani 5,8 prosenttiin vertailukauden 4,3 prosentista.

Osakekohtainen tulos oli 0,08 euroa, kun se oli vuotta aiemmin 0,11 euroa.

NoHo Partners arvioi konsernin liikevaihdon ja kannattavuuden kasvavan kuluvana vuonna. Koko konsernin tavoitteena on saavuttaa eliminointien jälkeen yhteensä noin 390 miljoonan euron liikevaihto ja noin 5,8 prosentin liikevoittomarginaali eli noin 22,5 miljoonaa euroa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Ravintolasegmentin tavoitteena on saavuttaa noin 250 miljoonan euron liikevaihto ja yli 6 prosentin liikevoittomarginaali eli yli 15 miljoonaa euroa.

Henkilöstövuokraussegmentin tavoitteena on saavuttaa noin 150 miljoonan euron liikevaihto ja noin 5 prosentin liikevoittomarginaali eli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Yhtiö käy läpi merkittävää rakennemuutosta. Noho Partners kertoi heinäkuun alussa tytäryhtiönsä Smile Henkilöstöpalveluiden myymisestä VMP:lle. Järjestely on tarkoitus toteuttaa ennen syyskuun loppua. Smilen liikevaihto viime vuonna oli 128,6 miljoonaa euroa, kun koko Noho Partners konsernin liikevaihto oli 323 miljoonaa euroa.

Samalla yhtiö lähdössä mukaan henkilöstöravintolamarkkinoille. Ravintolayhtiö kertoi maanantaina perustavansa Juuri Yhtiön kanssa yhteisyrityksen, joka operoi jatkossa neljää Pihka-henkilöstöravintolaa sekä Tapahtumatalo Bankia.

Yhtiön maanantaisen lehdistötiedotteen mukaan Pihka-ravintoloiden hankinta sekä samaan aikaan kerrottu K-ryhmän päätoimitalon ravintolatoiminta ovat NoHo Partnersille merkittäviä avauksia uuteen, kasvavaan markkinaan.

Toimitusjohtaja Aku Vikström kiittää yhtiön etenemistä integraation ja kannattavuusohjelmien kanssa.

– Ravintolaportfoliomme tuottavuus on parantunut saneerausvaiheen päätyttyä ja perusteellisen konseptien uudistustyön alettua. Samanaikaisesti osana kansainvälistymisstrategiaamme huhtikuussa toteutettu Norjan markkinoille meno ja tehty yrityskauppa on ylittänyt odotuksemme, Vikström sanoo katsauksessa.

VMP-sopimuksen vaikutukset täsmentyvät myöhemmin

Vikström muistuttaa että VMP:n kanssa tehtävän järjestelyn toteutuminen on ehdollinen VMP:n yhtiökokouksen päätökselle ja rahoittajapankeilta tarvittaville suostumuksille.

– Tulemme tarkentamaan transaktion vaikutuksia tulokseemme ja taseeseemme järjestelyn toteutuessa. Suunnitellun järjestelyn toteutuessa yhdistyneestä VMP:stä ja Smilesta tulee osakkuusyhtiömme, josta NoHo Partners Oyj omistaa 30,27 prosenttia ja on yhtiön suurin yksittäinen osakkeenomistaja, Vikström kertoo.

– Elokuun alussa kerroimme laajentuvamme uudelle toiminta-alueelle lounas- ja henkilöstöravintolamarkkinaan. Markkinan koko on merkittävä ja näemme sen premiumisaatiossa arvonluontipotentiaalia tulevaisuudessa. Strategisena avauksena tähän markkinaan olemme tehneet vastuullisuudesta tunnettujen Pihka-ravintoloiden yritysoston. Pitkällä aikavälillä keskitymme kasvavaan ja kehittyvään elämysmarkkinaan ja arvonluontiin erityisesti niissä segmenteissä, joissa näemme mittakaavamme ja toimintamallimme luovan kilpailuetua Suomessa ja kansainvälisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut