Sukarin kolmas Ideapark avautuu täyteen vuokrattuna – Tätä kaikkea tulee 100 miljoonan euron kauppakeskukseen - Talous - Aamulehti

Sukarin kolmas Ideapark avautuu täyteen vuokrattuna – Tätä kaikkea tulee 100 miljoonan euron kauppakeskukseen

Sukari-konsernin kolmas Ideapark avataan ensi torstaina Seinäjoella. Kauppakeskus uskoo houkuttelevansa kolme miljoonaa kävijää vuodessa.

Kohta auki. Seinäjoen Ideapark avaa ovensa 14. marraskuuta.

9.11.2019 20:34

Seinäjoen Ideaparkiin tulee noin sata liikettä, muun muassa autokauppa ja kaupungin omien poikien, Duudsonien Activity Park-huvipuisto.

Seinäjoen kauppakeskus on Toivo Sukarin konsernin kolmas ja todennäköisesti viimeinen Ideapark Suomessa.

– Pohjanmaalla oli vielä tilaa tämän kokoiselle kauppakeskukselle, sanoo hanketta johtanut Sukari Investin hallituksen puheenjohtaja Tuomas Henttula.

Ideaparkin ankkurivuokralainen on Citymarket, joka siirtyy uuteen keskukseen noin kilometrin päästä.

Kauppakeskuksessa on useita ketjuliikkeitä sekä paikallisia yrityksiä. Osa niistä on siirtynyt Ideaparkiin Seinäjoen keskustasta parin kilometrin päästä.

Seinäjoki on elvyttänyt ja uudistanut torin seutua viime vuosina. Moni pelkää, että Ideapark vie asiakkaat keskustasta, etenkin kun seinäjokelaiset liikkuvat pääasiassa omilla autoilla.

– Voi olla, että tämä alussa vaikuttaa keskustan yrityksiin. Uskon kuitenkin, että Ideapark tekee hyvää Seinäjoen seudulle laajemmin, Henttula sanoo.

Kolmas Ideapark. Tuomas Henttula on johtanut Seinäjoen Ideapark-hanketta.

Henttula arvioi, että tunnin ajomatkan päässä Ideaparkista asuu 300 000 ihmistä.

Ideapark tukee julkisen liikenteen reittiä kauppakeskukseen. Komia Liikenteen uusi bussireitti kulkee Seinäjoen keskustan, Ideaparkin ja toisella puolella kaupunkia olevan Prisman välillä.

Kauppakeskus on Sukari Investille sadan miljoonan euron investointi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: