Risto Siilasmaa jättää Nokian hallituksen - Talous - Aamulehti

Risto Siilasmaa jättää Nokian hallituksen – Sari Baldaufista hallituksen uusi puheenjohtaja

Siilasmaa on toiminut hallituksessa vuodesta 2008 ja ollut hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2012 lähtien.

Risto Siilasmaa ei asetu ehdolle Nokian hallitukseen kevään yhtiökokouksessa.

3.12.2019 15:42

Risto Siilasmaa jättää paikkansa Nokian hallituksessa.

Siilasmaa on toiminut Nokian hallituksessa 12 vuotta, joista kahdeksan vuoden puheenjohtajana. Siilasmaa jättää tehtävänsä seuraavassa varsinaisessa yhtiökokouksessa, joka on suunniteltu pidettäväksi 8.4.2020.

Sari Baldauf seuraa Siilasmaata Nokian hallituksen puheenjohtajana. Seuraajasuunnittelu on Nokian tiedotteen mukaan kestänyt lähes vuoden.

Siilasmaa valittiin Nokian hallitukseen vuonna 2008 ja hänet nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2012. Hän toimi Nokian väliaikaisena pääjohtajana vuodesta 2013 vuoteen 2014.

– Puheenjohtajakauteni aikana olemme muuntaneet Nokian yhdeksi maailman johtavista verkkoteknologiatoimijoista, jolla on vahva perusta tulevaisuutta ajatellen, Siilasmaa kommentoi tiedotteessa.

– Tämä on vaatinut useita perustavanlaatuisia strategisia askeleita mukaan lukien Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myyminen Microsoftille, NSN-verkkoliiketoiminnan täyden omistuksen hankkiminen sekä Alcatel-Lucentin hankkiminen. Tämä matka ja muutokset eivät ole olleet helppoja ja haluan kiittää kaikkia Nokiassa heidän päättäväisyydestään ja sitoutumisestaan.

Siilasmaa toteaa myös olevansa luottavainen Nokian menestymiseen muuttuvassa 5g-markkinassa.

Nimitysvaliokunta ehdottaa yhteisymmärryksessä koko hallituksen kanssa varapuheenjohtaja Sari Baldaufin valintaa uudeksi puheenjohtajaksi ja hallituksen jäsenen Kari Stadighin valintaa varapuheenjohtajaksi vuoden 2020 varsinaisesta yhtiökokouksesta lähtien edellyttäen, että heidät valitaan uudelleen hallitukseen.

Uusi puheenjohtaja tuntee yhtiön läpikotaisin

Baldauf liittyi Nokian hallitukseen riippumattomana hallituksen jäsenenä vuonna 2018. Hän on myös Daimlerin hallintoneuvoston ja nimitysvaliokunnan jäsen sekä Aalto-yliopiston hallituksen jäsen.

Baldauf oli Nokian verkkoliiketoiminnan johtaja vuosina 1998–2005 ja sitä ennen hän toimi useissa Nokian johtotehtävissä Suomessa ja Yhdysvalloissa. Baldauf oli vuoteen 2018 saakka Fortumin hallituksen puheenjohtaja sekä Deutsche Telecomin hallintoneuvoston jäsen.

– Minulle on kunnia, että minua ehdotetaan palvelemaan Nokiaa ja sen osakkeenomistajia hallituksen puheenjohtajana, Baldauf sanoo.

– Risto ja minä olemme työskennelleet läheisesti sen jälkeen, kun minut nimitettiin varapuheenjohtajaksi toukokuussa. Näen selkeän mahdollisuuden auttaa pitkän aikavälin arvon luomisessa osakkeenomistajille ja odotan läheisen työskentelyn jatkamista hallituksen ja Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin kanssa, Baldauf jatkaa.

Suri kiittää tiedotteessa Siilasmaata kovasta työstä ja tuesta Nokian työntekijöiden puolesta.

Risto on ollut erinomainen kumppani aikana, jolloin Nokia on läpikäynyt merkittäviä muutoksia”, Suri sanoo.

Nokia suunnittelee julkistavansa kutsun vuoden 2020 varsinaiseen yhtiökokoukseen ja hallituksen ehdotukset kokonaisuudessaan vuoden 2019 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden 2019 katsauksen julkistamisen jälkeen. Nokian varsinainen yhtiökokous on suunniteltu pidettäväksi 8. huhtikuuta 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos