Tampereen Vuoden Nuoren Menestyjän motto: ”Visiomme on luoda mahdollisimman makea työpaikka” - Talous - Aamulehti

Tampereen Vuoden Nuoren Menestyjän motto: ”Visiomme on luoda mahdollisimman makea työpaikka”

Winled Oy:n kehitysjohtaja ja perustaja on Panu Rekilä, Tampereen Vuoden Nuori Menestyjä. Winled on nousukiidossa. Sen liikevaihto oli päättyneellä kaudella 2,2 miljoonaa euroa. Isän ja pojan ajatuksesta lähtenyt yritys työllistää 22 ihmistä.­

23.3.2016 12:14

Isä, poika ja led-valot. Nämä kolme elementtiä tarvittiin siihen, että syntyi Winled-niminen yritys, Kokkolasta tamperelaistunut Panu Rekilä, 30, kertoo. Hän sai Tampereen Vuoden Nuori Menestyjä -palkinnon sijoitusmessuilla Tampere-talossa tiistaina.

Winled tekee valosuunnittelua ja -ratkaisuja, on tehnyt sitä vuodesta 2009. Aivan aluksi mukana olivat Rekilä ja Rekilän isä. Nyt Tampereella toimivassa yrityksessä työskentelee 22 ihmistä. Alussa kerätty 140 000 euron pesämuna on muuttunut 2,2 miljoonan liikevaihdoksi. Liiketoimintasuunnitelmassa on kirkkaana kärkenä kansainvälistyminen joka puolelle maailmaa.

Rekilä on kirkkaanvihreässä rusetissaan yrityksensä kanssa juuri niin raikas tuulahdus synkkien talouslukujen ja mataavan kasvun keskelle kuin aurinkoinen kevätsää talven jälkeen.

- Olen todella onnekas. Meillä on niin hyvä tiimi. Siitä lähtee kaikki, Rekilä hymyilee.

Yhteisö

- Heti lukion jälkeen olin yksi niistä kavereista, jotka ei oikein osanneet mitään, mutta hullua luovuutta ja luolamiesmäistä menestyksen tavoittelua oli sitäkin enemmän. Päädyin erilaisiin myyntitehtäviin ja rahoitusalalle. Se ei tuntunut omalta. Palasin juurilleni Helsingistä Kokkolaan. Isän kanssa ei tiedetty sähköistä mitään, mutta meillä oli visio, että haluamme luoda jotain, jossa lopputuotteena on loistava kokonaisuus. Siitä se ajatus lähti, ja siitä syntyi Winled, Rekilä kertaa yrityksen alkutaivalta.

Rekilä on luonut työyhteisöstä sellaisen, jossa välillä pomputellaan jalkapalloa, kommunikoidaan koko ajan eikä varsinaisia työaikoja ole olemassa.

- Tärkeintä on, että hommat hoituvat ja aivot pysyvät virkeinä. Meidän visiomme on luoda mahdollisimman makea työpaikka, ja tuottaa hyviä asioita Suomeen ja ympäristöön, hän kertoo.

Katso videolta, millaista Winledin toimistolla Tampereella on:

Rekilän yritykselle ympäristöarvot ovat tärkeitä, omantunnon asia.

- Tulin juuri Thaimaasta. Aamulenkillä kävelin rannalla muovipussi kädessä ja keräsin roskia. Yrityksessämme jaetaan arvo, että yhteiskunnalle ja ympäristölle on oltava avuksi. Jos emme olisi, olisimme surkeita.

Toinen tärkeä arvo on se, että kaikki ovat samalla viivalla.

- Jos totta puhutaan, niin meidän työkulttuurissa tällaiset hierarkiset tittelit eivät merkitse mitään. Meillä on 22 työntekijää, joilla kaikilla on oma hommansa ja teemme ne niin hyvin kuin pystymme. Tärkeintä on, että luovuus pysyy elossa ja henki hyvänä.

Luottamus

Winledin tarina kuulostaa sadulta tässä taloudellisessa tilanteessa, jossa Suomi rämpii. Tuotteliasta yritystä ei ole kuitenkaan luotu ilman kovaa, jopa riipivää työtä.

- Eivät ensimmäiset vuodet olleet ihan oikeasti kivoja. Välillä oli eksponentiaalisen vaikeaa. Oli aikoja, jolloin emme pystyneet maksamaan palkkoja. Teki mieli luovuttaa. Mutta ihmiset ympärillä uskoivat ja luottivat. Nyt ollaan tässä.

Hän sanoo, että tärkein asia kaikilla mittareilla mitattuna on luottamus.

- Ihmiset ottivat riskiä. Meitä ei olisi ilman heitä. Nyt heidän luottamuksensa palkitaan ja moni heistä on omistajina yrityksessä.

Menestyjän terveiset:

Tampere: Tampere on hyvä paikka kasvuyritykselle. Paljon on tapahduttava, että Winled harkitsisi muuttamista pois. Ainoa miinus on Hämeenkadun sulkeminen. Sen myötä pienyrityksiä on hävinnyt.

Suomi: Jokaisella mittarilla mitattuna Suomella menee muita maita huonommin. Muutos on tapahduttava, jotta yrittäminen on mahdollista. Kannustinloukut pitäisi poistaa ja työntekemisestä tulla työntekijälle kannattavaa. Työntekijän sivukulut pitäisi saada alas, jotta työpaikkoja syntyy.

Menestyjän vinkit:

1. Usko omaan tekemiseen. Älä luovuta, vaikka tuntuisi pahalta.

2.Kerää ympärillesi luotettava ja innovatiivinen ryhmä. Vain harva pystyy suuriin suorituksiin yksin.

3.Muista, että tuurilla on osansa kokonaisuudessa. Tee pohjatyö hyvin ja harjaannuta pelisilmääsi.

4.Raha on väline, mutta se ei ole itseisarvo. Pidä mielessä visio, jota haluat toteuttaa ja pyri siihen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?