Koronakriisissä on myös voittajia – vessapaperi ei ole ainoa metsäteollisuuden tuote, jolla on nyt kysyntää - Talous - Aamulehti

Koronakriisissä on myös voittajia – vessapaperi ei ole ainoa metsäteollisuuden tuote, jolla on nyt kysyntää

Koronaviruksen takia talous sakkaa ja moni yritys on vaikeuksissa. Etlan ennustepäällikkö Markku Lehmus kertoo, millä aloilla ja tavoilla kriisistä voidaan jopa hyötyä. Voittajien joukossa ovat sellu- ja kartonkiteollisuus, kun kysyntää riittää ainakin toistaiseksi. Lopulta kokonaiskulutus kuitenkin laskee, jos rahaa aletaan käyttää varovaisemmin.

Kartongin kysynnän uskotaan kasvavan, kun esimerkiksi verkkokauppaan tarvitaan lisää pakkausmateriaaleja. Suomessa valmistetaan kartonkia muun muassa Metsä Boardin Takon tehtaalla Tampereella.

14.4.2020 7:17

Koronakriisi kurittaa yrityksiä ja asettaa talouden kurssin tiukemmin kohti taantumaa. Parhaassa asemassa ovat nyt isot teollisuudenalat, sanoo ennustepäällikkö Markku Lehmus Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlasta.

– Pahiten koronakriisi osuu pieniin ja keskisuuriin palveluyrityksiin, jotka ovat hädässä. Isot teollisuusyritykset pärjäävät keskimäärin huomattavasti paremmin, mutta lomautuksilta niissäkään ei ole vältytty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: