Pirkanmaan vientipalkinto sairaala- ja hoitokalusteita valmistavalle Lojerille - Talous - Aamulehti

Pirkanmaan vientipalkinto sairaala- ja hoitokalusteita valmistavalle Lojerille: ”Suomalainen valmistaja ei tällä toimialalla hintakilpailussa pärjää”

Pirkanmaan vientipalkinto jaettiin maanantaina G Livelabissa Tampereella. Palkinnon vastaanotti Lojerin markkinointipäällikkö Martin Härmälä.

Sastamalainen Lojer Oy sai maanantaina vientipalkinnon. Palkintoa vastaanottamassa markkinointipäällikkö Martin Härmälä ja palkintoa luovuttamassa Tampereen Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Eero Kallio (oik.)

18.11.2019 18:00 | Päivitetty 18.11.2019 20:38

Aamulehti

Tampereen kauppakamari ja Tampereen nuorkauppakamari palkitsevat sairaala- ja hoitokalusteita valmistavan Lojer oy:n tämän vuoden Pirkanmaan vientipalkinnolla.

Lojer on Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja. Palkinnon perusteluissa todetaan, että satavuotias yritys on vahvistanut vientiään pitkäjänteisesti 1960-luvulta lähtien.

Viennin osuus Lojerin koko tuotannosta on yli 60 prosenttia. Yhtiön suurin vientimaa on Venäjä. Konserniin kuuluvat lisäksi myyntiyhtiöt Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä.

– Venäjä on jo pitkään ollut suurin vientimarkkinamme, mutta se on silti myös suurin potentiaalimme. Aiomme yhä painaa siellä kaasua. Tavoitteemme on tänä vuonna olla Venäjän suurin sairaalakalusteiden maahantuoja, sanoo Lojer Oy:n vientijohtaja Pekka Koski Kauppakamarin tiedotteessa.

Viimeisimmät avaukset yhtiö on tehnyt Kiinaan ja Intiaan.

Lojer on Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja. Arkistokuvassa toimitusjohtaja Ville Laine.

Lojer

Perustettu vuonna 1919.

Valmistaa sairaala- ja hoitokalusteita kuten sairaalasänkyjä ja leikkaus-, tutkimus-, ja hoitopöytiä.

Liikevaihto noin 32 miljoonaa euroa.

Tehtaat Sastamalassa, Lahdessa ja Kempeleessä. Henkilöstöä noin 180.

Viennin osuus koko tuotannosta yli 60 prosenttia. Leikkauspöydistä noin 95 prosenttia. Yhtiön tuotteita on käytössä 115 maassa.

Verrattavissa maratonjuoksuun

Lojer kilpailee globaalien suuryritysten kanssa. Yrityksen toimitusjohtaja Ville Laine sanoo, että maailmalle päästäkseen on tehtävä lujasti töitä.

– Totesimme jo varhain, että suomalainen valmistaja ei tällä toimialalla hintakilpailussa pärjää. Olemme kehittäneet kilpailuetua esimerkiksi laitteiden käytettävyydellä, kestävyydellä ja muotoilulla, Laine sanoo.

Laine lisää, että yritys myös reagoi nopeasti kansainvälisten asiakkaiden tarpeisiin ja räätälöi tuotteita nimenomaan asiakkaille. Kaikkein kalleimmat tuotteensa Lojer vie Kiinaan ja Yhdysvaltoihin.

Koski ja Laine kuvaavat kansainvälistymistä maratoniksi: pikavoitoista ei ole iloa.

– Maailmalla kannattaa esiintyä vähän isommin kuin oikeasti onkaan, ja luoda uskottavuutta yritykselle. Kyllä ne tuotteetkin sitten tekevät kauppansa, Laine toteaa.

Oikaisu 18.11.2019 kello 20.38: Korjattu kuvatekstiä. Eero Kallio on Tampereen Nuorkauppakamarin eikä Tampereen Kauppakamarin

Pirkanmaan vientipalkinto

2018: AGCO Power oy, M-Files oy

2017: Kalaneuvos oy

2016: Tasowheel Group oy

Tampereen nuorkauppakamarin perustama palkinto on jaettu vuodesta 1968 lähtien. Vuodesta 2011 se on jaettu yhdessä Tampereen kauppakamarin kanssa.

Palkinto myönnetään Pirkanmaalla toimivalle yritykselle, joka panostaa merkittävästi kansainvälistymiseen, vientiin ja uusien markkinoiden avaamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos