Puolen tunnin päässä Tampereelta sijaitsee Pohjoismaiden suurin kalasavustamo – Tahti on hurja: kaikki 13 uunia haukkaavat kerralla sisäänsä tuhat kiloa kalaa

Sastamalalaisen Kalaneuvos oy:n mittava investointi vihittiin käyttöön tiistaina. Savustuskapasiteetti 2,5-kertaistuu. Työpaikkoja syntyy noin 30.

Kalaneuvos oy:n Sastamalan tuotantolaitoksessa Kati Huoponen (oik.) ja Suvi Sievari asettavat kirjolohifileitä täynnä olevat ritilät vaunuun, joka seuraavaksi siirretään savustusuuniin.

26.11.2019 13:00 | Päivitetty 26.11.2019 21:01

Aamulehti

Suomalaiset pitävät savustetusta kirjolohesta. Se tulee selväksi Sastamalassa.

Perheyritys Kalaneuvos oy:n luvut ovat vaikuttavia.

Suurinvestoinnin seurauksena tehtaan fileointikapasiteetti yli kaksinkertaistui 40 000 kiloon työvuorossa. Vuotuinen kapasiteetti on 12 miljoonaa kiloa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut