Puolen tunnin päässä Tampereelta sijaitsee Pohjoismaiden suurin kalasavustamo – Tahti on hurja: kaikki 13 uunia haukkaavat kerralla sisäänsä tuhat kiloa kalaa
Sastamalalaisen Kalaneuvos oy:n mittava investointi vihittiin käyttöön tiistaina. Savustuskapasiteetti 2,5-kertaistuu. Työpaikkoja syntyy noin 30.
Kalaneuvos oy:n Sastamalan tuotantolaitoksessa Kati Huoponen (oik.) ja Suvi Sievari asettavat kirjolohifileitä täynnä olevat ritilät vaunuun, joka seuraavaksi siirretään savustusuuniin. Kuva: Eriika Ahopelto
Suomalaiset pitävät savustetusta kirjolohesta. Se tulee selväksi Sastamalassa.
Perheyritys Kalaneuvos oy:n luvut ovat vaikuttavia.
Suurinvestoinnin seurauksena tehtaan fileointikapasiteetti yli kaksinkertaistui 40 000 kiloon työvuorossa. Vuotuinen kapasiteetti on 12 miljoonaa kiloa.