FG Retail oy:n konkurssi sulki 19 Timanttiset-myymälää - Talous - Aamulehti

Omistajayhtiön konkurssi sulki Tampereella kuusi ja naapurikunnissa kolme Timanttiset-myymälää

Kaikkiaan 19 Timanttiset-myymälää omistava FG Retail oy haki konkurssiin. FG Retail oli yksi Timanttisten osakasyritys, ja muut 11 jatkavat toimintaansa. Timanttiset-liikkeitä on kaikkiaan noin 70 kappaletta.

FG Retail oy:n konkurssi sulki 19 Timanttiset-myymälää.

27.6.2019 18:10 | Päivitetty 27.6.2019 21:19

Aamulehti

19 Timanttiset-myymälää sulki ovensa tiistaina, sillä ne omistava FG Retail oy haki konkurssiin. Kuusi myymälöistä toimi Tampereella, ja yksittäiset myymälät Nokialla, Kangasalla ja Lempäälässä.

Yhtiön liikkeitä sijaitsee Tampereen seudun lisäksi Jyväskylän, Kuopion, Hämeenlinnan ja Varkauden seudulla sekä pääkaupunkiseudulla. Kussakin myymälässä työskentelee 3–4 henkilöä.

Muiden omistajayhtiöiden Timanttiset-myymälät jatkavat normaalisti toimintaansa.

FG Retailin toimitusjohtaja Kai Minkkinen kertoo, että Pirkanmaan käräjäoikeus vahvisti keskiviikkona yhtiön konkurssin.

Minkkinen kertoo, että viikonvaihteessa konkurssipesä pyrkii aloittamaan myymälöissä varaston konkurssimyynnin.

Tappiollisia vuosia

Yhtiön konkurssiin hakeutumiseen vaikuttaa Minkkisen mukaan alan tilanne.

– Vähittäiskaupan tilanne on muuttunut viimeisten viiden vuoden aikana merkittävästi. Ostovoima on jakaantunut useampaan paikkaan, ja se luo haasteita kivijalka- ja kauppakeskusyrityksiin, Minkkinen sanoo.

Yritys päätyi Minkkisen mukaan konkurssihakemukseen usean tappiollisen vuoden jälkeen.

– Etsimme vaihtoehtoja, millä yrityksen saisi käännettyä suhteellisen nopeasti kannattavaksi, mutta sopimukset ja muut rajoittivat saneerausta kannattavaksi. Haluamme nyt realisoida yrityksen omaisuuden ja varaston niin, että voimme maksaa mahdollisimman paljon vastuita pois, Minkkinen kertoo.

Hän sanoo, että 19 myymälän verkosto oli liian raskas kysyntään nähden.

– Ennen olivat suhdannevaihtelut, mutta nyt on menossa merkittävä kaupanalan murros vähittäiskaupassa. Ihan heti ei ole näkyvissä muutosta parempaan. Näissä olosuhteissa ratkaisumme oli järkevin vaihtoehto, hän tiivistää.

FG Retail oli yksi Timanttisten osakasyritys, ja 11 muuta osakasyritystä jatkaa toimintaansa. Timanttiset-liikkeitä on kaikkiaan noin 70 kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut