Tamperelainen koppivalmistaja Framery loistaa nyt Financial Timesin ”hurjimmat kasvajat” -listalla – liikevaihdon kasvuprosentti yli 3 000 - Talous - Aamulehti

Tamperelainen koppivalmistaja Framery loistaa nyt Financial Timesin ”hurjimmat kasvajat” -listalla – liikevaihdon kasvuprosentti yli 3 000

Frameryn toimitusjohtaja Samu Hällfors.

5.3.2019 15:17

Puhelinkopeista ja hiljaisista työtiloista tunnettu tamperelainen Framery on sijoittunut uudella FT1000-listalla parhaimpana suomalaisyrityksenä sijalle 20. Yhtiö on myös listan korkeimmalle sijoittunut pohjoismaalainen yritys.

Financial Times listaa yhdessä Statistan kanssa 1000 Euroopan nopeimmin kasvavaa yritystä -listalle organisaatiot, jotka ovat saavuttaneet korkeimman vuosittaisen liikevaihdollisen kasvun vuosina 2014-2017.

Framery saavutti tänä ajanjaksona yli 3000 prosentin absoluuttisen liikevaihdon kasvun ja nousi nopeimmin kasvavaksi pohjoismaalaiseksi yritykseksi. Suomalaisia yrityksiä ylsi listalle yhteensä 17.

Yritys on perustettu Tampereella vuonna 2010.

Framery on onnistunut kasvamaan viiden viime vuoden aikana orgaanisesti noin miljoonan liikevaihdosta viime vuoden yli 60 miljoonaan euroon.

–Olemme onnistuneet rakentamaan tarjonnan, joka vetoaa asiakkaisiin ympäri maailmaa. Liikevaihdostamme lähes 90 prosenttia tulee viennistä ja on hauska huomata, että olemme kyenneet luomaan ikonisen tuotemuotoilun, jota isotkin kansainväliset toimijat ovat lähteneet omissa tuotteissaan mukailemaan, Frameryn toimitusjohtaja Samu Hällfors sanoo tiedotteessa.

Frameryn tuotteita on toimitettu jo yli 15 000 kappaletta yli 68 eri maahan. Suurimmat asiakkaat esimerkiksi USA:ssa ovat Nike, Microsoft sekä Euroopassa Puma, Booking.com ja Vodafone. Framery työllistää tällä hetkellä reilut 240 henkeä ja valmistaa tuotteensa Tampereen tehtaalla.

Viime vuonna Framery sai uutta puhtia kasvuun, kun suomalainen pääomasijoittaja Vaaka Partners tuli yrityksen enemmistöomistajaksi. Muista omistajia ovat oma operatiivisen johto ja muutama yksityinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut