Ilkka ja Pohjalainen yhdistyvät - Talous - Aamulehti

Ilkan ja Pohjalaisen päätoimittajat lähtevät lehtien yhdistymisessä – yhtiö irtisanoo 26 henkilöä

Yhdistyvän lehden nimi ja päätoimittaja julkistetaan perjantaina.

18.11.2019 8:48 | Päivitetty 18.11.2019 10:45

Ilkka-Yhtymä toteuttaa suunnitelmansa kahden maakuntalehden, Ilkan ja Pohjalaisen, yhdistämisestä.

Ilkka-Yhtymän syyskuussa aloittamat yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö irtisanoo 26 henkilöä, joista kuudelle tarjotaan uusia tehtäviä. Lisäksi neuvotteluissa sovittiin osa-aikaistamisista ja vapaaehtoisista järjestelyistä. Joitakin paikkoja jätetään täyttämättä.

Molemmat päätoimittajat lähtevät

Sekä Ilkan päätoimittaja Satu Takala että Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa jäävät pois I-Medioiden palveluksesta.

Takala jättää samalla Ilkka-Yhtymän johtoryhmän.

Ilkan väliaikaisena päätoimittajana toimii toistaiseksi Pia Hunnakko. Pohjalaisen väliaikaisena päätoimittajana toimii Mikko Kallionpää.

Yhdistyvän lehden nimi, lanseerausajankohta ja päätoimittaja julkistetaan perjantaina.

Henkilöstövähennysten vaikutus on yhteensä 28 henkilötyövuotta. Tästä noin 12 henkilötyövuotta kohdistuu I-Mediat Oy:n sisällöntuotantoon.

Yhdistyvän lehden nimi, lanseerausajankohta ja päätoimittaja julkistetaan perjantaina.

Maakuntalehdillä pitkä historia

Ilkka ja Pohjalainen lukeutuvat Suomen tunnetuimpiin maakuntalehtibrändeihin, ja kummankin lehden vaikutus Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kehityksessä on ollut suuri. Lehtien päätoimittajat ovat eri aikoina olleet myös valtakunnallisesti tunnettuja poliittisia vaikuttajia.

Ilkka perustettiin vuonna 1906 Seinäjoella. Lehti kuitenkin ilmestyi Vaasassa, joka oli tuolloin Etelä-Pohjanmaan hallinnollinen ja kaupallinen keskus. Vuonna 1962 Ilkka Oy muutti Vaasasta Seinäjoelle. Ilkka-lehden perustaja oli Santeri Alkio, jota pidetään keskustalaisen aatteen luojana.

Vaasassa ilmestynyt Pohjalainen perustettiin vuonna 1903 nimellä Vaasa. Pohjalaiseksi lehti muuttui vuonna 1984. Pohjalainen liitettiin kokoomukseen, kunnes lehti julistautui sitoutumattomaksi vuonna 1991. Myös Ilkka on sitoutumaton.

Pohjalainen ja Ilkka kävivät vuosikymmeniä taistoa Pohjanmaan alueen lukijoista ja mielipideherruudesta. Tämä päättyi vuonna 1992, kun Pohjalainen siirtyi Ilkka-yhtymän, eli silloisen Ilkka oy:n, omistukseen. Siitä asti Ilkka ja Pohjalainen ovat tehneet tiivistä toimituksellista yhteistyötä, vaikka ovatkin keskittyneet eri maakuntiin Etelä-Pohjanmaahan ja Pohjanmaahan.

Suomenmaa-lehti kirjoitti syyskuussa, kuinka Ilkan nimen häviäminen olisi isku keskustalle. Ilkasta tuli aikanaan Al­ki­on an­si­os­ta maa­lais­lii­ton tär­kein sa­no­ma­leh­ti, vaik­ka vi­ral­lis­ta pää-ää­nen­kan­nat­ta­jan sta­tus­ta se ei kos­kaan saa­nut­kaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut