Kevään lämpöennätys rikkoutui Itä-Suomessa ja Tampereellakin mittari nousi ennätyslukemiin – Vapuksi säässä luvassa täyskäännös

Tulevina päivinä tiedossa voi olla jopa yöpakkasia.

Huhtikuussa Tampereellakin on päästy nauttimaan useista aurinkoisista ja lämpimistä päivistä.

Aamulehti

Lappeenrannassa tehtiin tänään kevään lämpöennätys, kun mittari näytti parhaimmillaan yli 20 astetta. Tampereen Härmälän mittauspisteellä lämpötila nousi parhaimmillaan 19.6 asteen lukemiin. Tänään Pirkanmaan yllä on liikkunut myös ukkosia.

”Edelleen näkyy olevan Tampereen pohjoispuolella ja Etelä-Pohjanmaan välillä jonkun verran salamointia”, Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologi Eerik Saarikalle kertoo.

Tämän päivän jälkeen lämpimät kelit voi kuitenkin hetkeksi unohtaa. Ainoastaan itäisessä Suomessa sää pysyy vielä hetken lämpimänä ja aurinkoisena. Vappua kohti mennään viilenevässä säässä. Saarikallen mukaan lämpötilat ovat huomisesta alkaen laskusuunnassa.

”Huomenna lämpötilat menevät varmaan vähän yli kymmenen asteen.”

Yöpakkaset mahdollisia

Sen sijaan loppuviikosta mittari tuskin nousee edes kymmeneen asteeseen. Sää näyttää jatkuvan viileänä ja sateisena. Myös vappua juhlitaan ensi maanantaina todennäköisesti melko koleissa tunnelmissa.

”Jotain muutoksia voi toki ennusteessa tapahtua, mutta viime päivien hyvinkin aurinkoiset korkeapainesäät ovat nyt päättymässä”, Saarikalle summaa.

Myös yöt muuttuvat jälleen kylmemmiksi ja Saarikallen mukaan mahdolliset istutukset kannattaakin nyt suojata.

”On kylmempiä ilmamassoja ja jos siellä on pilveettömiä tilanteita, voi tulla jopa yöpakkasia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut