Säässä tapahtuu nyt märkä käänne – Meteorologi suosittelee pukeutumaan lämpimästi vappuna

Tampereen seudulla sateet alkavat maanantain vastaisena yönä.

Sateenvarjo kannattaa alkavalla viikolla taas pakata mukaan, sillä luvassa on kuurosateita päivittäin.

Aamulehti

Huhtikuu on tähän asti ollut Pirkanmaalla käytännössä lähes sateeton. Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne kertoo, että viimeksi sadetta ripotteli 12. huhtikuuta ja silloinkin vain puoli millimetriä. Kuurot olivat pieniä ja paikallisia.

Nyt säätyyppi kuitenkin muuttuu, ja alkavalla viikolla sadetta on luvassa päivittäin. Sateet alkavat jo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Tampereen seudulla noin kello kahdesta eteenpäin. Yön aikana sadetta kertyy 2–5 millimetriä. ”Sadealue on jo liikkeellä Pohjois-Pohjanmaan yllä. Vaasan seudulla ja siitä länteen tulee jopa lunta, mutta Pirkanmaalla sade tulee vetenä”, Rinne kertoi sunnuntaina iltakahdeksan aikaan.

Maanantaiaamun tunteina sateita saattaa vielä tulla, mutta loppupäivä on poutainen.

Ukkosiakin seassa

Seuraava sadealue saapuu etelästä jo tiistaina aamun tai aamupäivän aikana. Iltapäivästä sade muuttuu kuurottaiseksi, myös ukkosia voi mahtua sekaan. ”Tiistaiaamu on vielä aika pilvinen, mutta päivällä kuurojen välissä aurinko paistaa ja lämpötila nousee jopa 17 asteeseen Tampereen seudulla.”

Iltapäiväkuuroja saadaan myös keskiviikkona. Paikoin vettä voi tulla runsaastikin, mutta lämpötila pysyy edelleen 17:n asteen tienoilla. Kuurottelu jatkuu myös torstaina ja perjantaina, mutta samalla sää muuttuu viileämpään suuntaan. Päivän ylin lämpötila jää 10–11 asteeseen.

”Loppuviikko vappua kohti näyttää samanhenkiseltä. Sateet ovat paikallisia ja epämääräisiä, mutta niihin kannattaa varautua, jos vappuaattona lähtee ulos.”

Kesävetimet voi jättää vielä kaappiin, sillä sekä vapun aattona että vappupäivänä päivälämpötila on enimmillään 11–12 astetta. Yöllä voidaan mennä jopa pakkasen puolelle. ”Jos vappuna lähtee aamupiknikille, niin lämmin pukeutuminen on ihan hyvä idea”, Rinne sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut