Keskiviikosta tulossa viikon kylmin päivä, Tampereella pakkanen voi kiristyä 15 asteeseen

Torstaina sataa lunta lähes koko maassa.

Näkymä Tammerkoskesta Vuolteensillalle päin pakkaspäivänä tammikuussa 2021.

21.2. 10:19

Helsinki

Keskiviikosta on hyvin todennäköisesti tulossa viikon kylmin päivä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

”Tänään idästä päin virtaa vähän kylmempää ilmaa koko maahan ja sää selkenee vähitellen suuressa osassa maata”, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

Tulevana yönä lämpötila pohjoisessa Suomessa voi pudota 30 pakkasasteen tienoille. Muualla Suomessa pakkasta on yöllä 10–25 astetta.

”Sää poutaantuu samalla. Tänään lähinnä maan länsiosissa on vähäisiä lumisateita, mutta ne vähenevät pikkuhiljaa”, Sinisalo sanoo.

Tampereelle Ilmatieteen laitoksen ennuste lupaa keskiviikkoaamulle enimmillään reilun 15 asteen pakkaslukemia.

Keskiviikkona päivällä lämpötila on koko maassa laajalti 10–20 astetta pakkasen puolella. Varsinkin Etelä-Suomessa on luvassa aurinkoinen keskiviikko.

Torstain vastaisena yönä lounaan puoleinen tuuli alkaa voimistua, minkä takia sää lauhtuu jonkin verran. Etelä-Suomessa lämpötila nousee lähelle nollaa, ja muualla maassa lämpötila on torstaina pitkälti kymmenen pakkasasteen tienoilla.

Tampereella pakkasta voi olla alkuyöstä 14 astetta, mutta aamuksi pakkanen lauhtuu kymmenen asteen tuntumaan.

Lounaanpuoleinen ilmavirtaus tuo lännestä mukanaan myös lumisadealueen, joka kattaa torstain aikana lähes koko maan. Läntisessä Suomessa lunta voi torstaina kertyä paikoin noin kymmenen senttiä. Ajokelin varoitellaan voivan muuttua huonoksi itäisintä Suomea ja Uuttamaata lukuun ottamatta. Lumisadealue ylittää tällä tietoa Suomen perjantaiaamuun mennessä, Sinisalo sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut