Missä viipyvät paukkupakkaset? Sääennuste lupaa lauhaa ja sateista helmikuuta – Maanantaille ennakkovaroitus huonosta ajokelistä

Loppuviikosta julkaistun uuden kuukausiennusteen mukaan helmikuun sää on tavanomaista lauhempi ja sateisempi, eikä meteorologin mukaan paukkupakkasia ole näköpiirissä.

Maanantain vastaisena yönä sää muuttuu jälleen sateiseksi. Sateet tulevat Pirkanmaalla ainakin alkuun lumena, mutta saattavat muuttua vesisateeksi maanantaina aamupäivän aikana.

28.1. 17:07

Aamulehti

Talvinen sää jatkuu edelleen Pirkanmaalla, mutta kirpeistä pakkaspäivistä pitäville tiedossa on harmillisia uutisia.

Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen (ECMWF) torstaina julkaisemassa pitkänajan sääennusteessa helmikuun sään arvioidaan olevan koko maassa tavanomaista lauhempi ja sateisempi. Helmikuun tavanomaiset lämpötilat liikkuvat Lounaissaariston muutamasta pakkasasteesta Lapin 12–13 asteen pakkasasteeseen.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen kertoo, että tavanomaista lauhempi sää näkyy myös Pirkanmaalla.

Siiskonen sanoo, että lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana sää on poutainen ja lämpötila painuu pakkasen muutaman asteen verran. Sunnuntaina sää on tuulinen, mutta pääosin poutainen. Iltaa kohti mentäessä pilvisyys lisääntyy ja uusi sadealue saapuu Pirkanmaalle maanantain vastaisena yönä.

Siiskonen sanoo, että sateet tulevat ainakin aluksi lumena, mutta aamun aikana sateet saattavat muuttua vedeksi. Pirkanmaan alueelle on annettu maanantaille ennakkovaroitus huonosta ajokelistä.

Maanantain sateet voivat jatkua Pirkanmaalla iltaan saakka. Siiskonen sanoo, että mikäli sateet tulevat lumena, uutta lunta voi sataa Pirkanmaalla maanantain ja tiistain välisenä aikana viidestä kymmeneen senttimetriä.

Osa satavasta lumesta voi myös jäädä maahan, sillä seuraavan kymmenen vuorokauden sääennuste lupaa Pirkanmaalle pientä pakkasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut