Torstain auringonlasku maalasi taivaanrannan upeaksi, perjantaille luvassa hieno pakkaspäivä

Viikonlopun sää Pirkanmaalla on vaihteleva. Luvassa on sekä sateita että poutaa.

Torstai-iltana Tampereella ihasteltiin kaunista auringonlaskua. Risto Pylsy kuvasi taianomaisen hetken Raholanrannassa.

26.1. 21:45

Aamulehti

Perjantaista on tulossa Pirkanmaalla aurinkoinen pakkaspäivä. Jo torstaina Tampereen seudun taivaalla vilahteli pitkästä aikaa sinistä väriä ja illan auringonlasku maalasi taivaanrannan oranssin ja puppuran sävyin.

Perjantaina lämpötila on noin viidessä pakkasasteessa ja tuuli heikkoa. Auringonpaiste jää kuitenkin lyhytaikaiseksi iloksi.

”Iltaa kohden alkaa kertyä pilviä ja tuuli voimistuu”, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo.

Lauantaina maan yli pyyhkäisee lumisadealue. Illalla sateet ovat jo ohi Pirkanmaalla ja lämpötila nousee nollaan asteeseen. Sunnuntaina lämpötila pysyy nollan pinnassa. Säästä voi tulla osittain aurinkoinen.

Maanantaina koko maahan saapuu kunnon sadealue. ”Vielä ei pysty sanomaan, kuinka paljon tavaraa tulee mihinkin päin maata ja mitä se on. Karkeasti ottaen pohjoiseen saadaan lunta ja etelään vettä.”

Pirkanmaalla lämpötila on maanantaina nollan tuntumassa. Jos sade tulee lumena, sitä voi tulla 5–10 senttiä.

Maanantain sateiden jälkeen Pirkanmaalle on luvassa pientä pakkasta.

Lue lisää: Sähkömarkkinoilla merkittävä käänne: ”On ensiviitteitä siitä, että pahin energiakriisi menisi jo ohi” – Tampereen sähkölaitos alentaa sähkön hintaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut