Pakkanen kiristyy ja Pirkanmaalle sataa lisää lunta – Ensi viikolla säässä koetaan käänne

Ensi viikolla Pirkanmaalla lämpötila nousee plussan puolelle. Säätä määrittää lämpötilasta riippumatta puuskainen tuuli.

Tampereella oli lauantaina 7. tammikuuta puolenpäivän aikaan noin yhdeksän astetta pakkasta. Puuskittaisen tuulen vuoksi kylmyys voi tuntua 15 pakkasasteelta.

7.1. 12:56

Aamulehti

Pirkanmaan sää jatkuu muutamien päivien ajan tavanomaisen talvisena ja alkaa sitten lämmetä. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen kertoo, että viikonlopun aikana ja alkavan viikon alussa Pirkanmaalla on pakkasta ja lunta sataa lisää.

”Varsin talvista on, aluksi ainakin.”

Pirkanmaalla on puuskaista kaakkoistuulta. Sunnuntaiaamuna osaan Pirkanmaata sataa heikosti lunta. Pakkanen on kohtalaista ja vaihtelee 7–10 pakkasasteen välillä. Noin kymmenen metriä sekunnissa puhaltava tuuli saa pakkasen tuntumaan kireämmältä, melkein 15 pakkasasteelta.

Sunnuntaina iltapäivällä ja illalla lunta sataa sakeammin. Sade jatkuu yön yli. Tampereelle sataa mahdollisesti viisi senttimetriä lunta, joka ei jää tuulen vuoksi maahan vaan leijailee tuulessa ja kinostuu vain paikoittain. Näkyvyys heikkenee. Sää aiheuttaa myös tienpinnan kiillottumista. Sunnuntaina on noin viisi astetta pakkasta.

Viikon alkuun poutaa

Tuleva viikko alkaa poutaisena, kunnes uusi sadealue saapuu. Suurimmat lumisateet eivät kohdistu Pirkanmaalle, vaan Suomen rannikkoalueille kuten Hankoon. Pirkanmaalle voidaan odottaa noin kolmea pakkasastetta ja jatkuvaa puuskaista tuulta.

Tiistaina aamupäivä on poutainen ja illalla sataa lunta vähän sakeammin. Lunta tulee odotettavasti lisää kolmesta viiteen senttimetriin.

Keskiviikosta alkaen sää lauhtuu ja siirtyy plussan puolelle. Lumi pakkautuu, kun se muuttuu suojalumeksi. Keskiviikkona on odotettavissa heikkoja sateita, jotka iltaa kohden muuttuvat lumesta rännäksi tai jopa vedeksi. Lämpötila kohoaa torstaiaamuna jopa kolmeen asteeseen.

Lämpötila vaihtelee, mutta tuuli pysyy.

”Puuskainen tuuli on seuraavan viiden vuorokauden aikana yleinen”, Tuovinen sanoo.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut