Nyt tarkkana teillä, pöllyävä lumi tehnyt ajokelistä vaikean Pirkanmaalla – Meteorologi: etätöihin jääminen tiistaina voi olla hyvä vaihtoehto

Ajokeli muuttuu Pirkanmaalla huonoksi maanantai-illan ja tiistain vastaisen yön aikana. Ilmatieteen laitoksen mukaan tiistaiaamuun mennessä Pirkanmaalle on voinut sataa paikoin jopa kymmenen senttimetriä uutta lunta.

Tampereen Satakunnankadulla liikenne oli tiistaina aamuseitsemältä rauhallista. Lumisade ja pöllyävä lumi tekevät kelistä tiistaina hankalan. Myös pyörällä tai jalan liikkuvien kannattaa olla tarkkana, sillä lumen alla on paikoin jäätä.

2.1. 21:58 | Päivitetty 3.1. 7:20

Aamulehti

Lounaasta saapuva lumisadealue tuo Pirkanmaalle jopa kymmenen senttimetriä uutta lunta maanantai-illan ja tiistain vastaisen yön aikana.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo Aamulehdelle puoli kymmenen aikaan maanantai-iltana, että lunta sataa jo Pirkanmaan eteläosissa, josta se levittäytyy illan ja yön aikana laajemmalle alueelle.

Sinisalo sanoo, että lumisateet ovat osittain paikallisia, eikä uutta lunta kerry välttämättä kaikkialle yhtä paljon. Sakea lumisade muuttaa ajokelin huonoksi. Sinisalo sanoo, että huonon ajokelin näkökulmasta tiistaina etätöihin jääminen voi olla hyvä vaihtoehto.

Sinisalon mukaan tiistaiaamun ja aamupäivän aikana lunta voi sataa edelleen sakeasti, mutta iltapäivää kohden mentäessä lumisateet hiipuvat.

Pöllyävä lumi haittaa näkyvyyttä

Ajokeli on jo maanantai-iltana muuttunut huonoksi eteläisellä Pirkanmaalla. Tampereelta kohti etelää Lempäälän kohdalla autoillut Aamulehden uutispäällikkö Saara Tunturi kertoo kymmenen aikaan illalla, että pöllyävä lumi haittaa näkyvyyttä huomattavasti.

Tunturin mukaan nopeusrajoitusta on laskettu Lempäälän kohdalla 80 kilometriin tunnissa.

Akaan Viialassa lunta oli tullut iltakymmenen jälkeen maanantaina muutama sentti.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen tieliikenneoperaattori Marko Nuutinen kertoo Aamulehdelle hieman ennen iltakymmentä maanantaina, että liikenne Pirkanmaan teillä sujuu tieliikennekeskuksen näkökulmasta hyvin.

"Liikennettä on vähän ja meno on verkkaista. Aamulla voi kuitenkin olla murheita enemmän, jos kuivaa ja pöllyävää lunta sataa edelleen."

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut