Lumisade ja liukkaat tiet huonontavat ajokeliä Pirkanmaalla – Uudenvuoden aatoksi ennustetaan vesi- tai räntäsadetta

Lumisaderintama saapuu Pirkanmaalle illan aikana. Nollan asteen molemmin puolin seilaaminen tekee tiet liukkaiksi.

Hankalin liikennesää osuu torstaina Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen.

29.12.2022 6:37 | Päivitetty 29.12.2022 9:37

Helsinki

Runsaat lumisateet tuovat erittäin huonon ajokelin Etelä-Suomeen tänään illalla, varoittaa Ilmatieteen laitos.

Sadealue leviää iltaa kohden lännestä kohti sisämaata. Tien pinnat voivat myös olla liukkaita, varoittaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa.

”Aamupäivän ja päivän aikana voi olla heikkoja lumisateita ja jäätävää tihkua aika laajasti Uudeltamaalta Pirkanmaalle asti.”

Varsinainen sadealue saapuu Pirkanmaalle iltapäivällä myöhemmin 17–18 aikaan illalla. Kovimmat lumisateet tulevat yöllä, jolloin lunta voi tulla 4–6 senttiä.

Lämpötilat nousevat plussan puolelle aamuyön aikana.

”Aamulla sateet voivat muuttua vesisateeksi tai tihkuksi. Yksi liukkautta aiheuttava tekijä on juuri tämä nollan asteen molemman puolen seilaaminen.”

Tampereen Lakalaivan rampin kohdalla syntyi torstaiaamuna hieman ennen kahdeksaa lievää liikennehaittaa kahden henkilöauton osuttua toistensa kylkiin.

Henkilövahinkoja ei tilanteessa syntynyt, mutta henkilöautot kärsivät peltivaurioista, kertoo päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Uutenavuotena voi tulla vesi- tai räntäsateita

Pirkanmaan sää on lähipäivinä ja etenkin perjantaina lauhaa. Uudenvuodenaattona lauantaina tulee uusi saderintama, joka voi tulla vesi- tai räntäsateena.

Myös uudenvuodenpäivänä saapuu etelärannikolta Pirkanmaalle asti sadealue.

Tänään hankalin liikennesää osuu Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen, huomenna puolestaan Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon.

Huonoon ajokeliin on syytä varautua tänään myös Länsi-Suomessa. Perjantaina kehno liikennesää leviää kattamaan koko Manner-Suomen lukuun ottamatta osaa Pohjois-Lapista sekä Satakuntaa ja Varsinais-Suomea.

Uutista päivitetty kello 9.35: Lisätty video ja tiedot Lakalaivan rampin liikenneonnettomuudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut