Lumisade jatkuu vielä Pirkanmaalla – Lähipäivinä luvassa hyytävä käänne

Maanantaille ennustetaan yli 10 asteen pakkasta ja tuulista. Tiistaina saattaa alkaa lumisade.

Luminen torstaipäivä Tampereella Pispalan Pyykkipuistossa, missä Santtu Markko ja 1-vuotias Nadja Markko olivat keinumassa ja nauttimassa lumesta. Heidän puolestaan lunta voisi tulla lisääkin.

8.12.2022 7:29 | Päivitetty 8.12.2022 19:55

Aamulehti

Lunta on satanut Pirkanmaalla torstaina niin paljon, että sade on huonontanut ajokeliä. Kelistä johtuvia onnettomuuksia on sattunut päivän aikana neljä. Suuri osa onnettomuuksista on ulosajoja, eikä henkilövahinkoja ole aiheutunut.

Päivystävä palomestari Tiia Turunen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta kertoo iltaseitsemän jälkeen, että huono keli on näkynyt aamukahdeksan jälkeen kolmena ulosajona ja yhtenä kylkikolarina. Näistä ei aiheutunut henkilövahinkoja.

”Jos katsoo keliä, olisin odottanut ehkä hieman enemmän onnettomuuksia, mutta hyvä näin, että pysyttiin suhteellisen pienissä lukemissa. Jokainen vahinko on tietenkin liikaa”, Turunen sanoo.

Kylkikolari sattui Turtolassa Sotilaankadulla, ja ulosajot Kangasalla Lahdentiellä, Ylöjärvellä Siivikkalantiellä ja Tampereella Lahdentiellä.

Torstain vastaisena yönä suistui Ylöjärvellä auto kyljelleen, ennen aamukahdeksaa Kangasalan Kuhmalahdentiellä sattui ulosajo ja Tampereella Ysitiellä Hervannan valtaväylän rampissa auto ajautui ojaan. Näissäkin onnettomuuksissa säästyttiin henkilövahingoilta, kuten myös Ruovedellä heti aamukahdeksan jälkeen sattuneessa ulosajossa.

Henkilöauto suistui kyljelleen ojaan Ylöjärvellä Ilmarinjärventiellä torstain vastaisena yönä. Pelastuslaitos avusti autosta kaksi henkilöä, jotka eivät loukkaantuneet.

Lunta tuli torstai vastaisena yönä sen verran Tampereen keskustassa, että Hämeenkadun varressa oli jo ensimmäisiä lumikasoja.

Lunta ja pakkasia

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen kertoo iltaseitsemän aikaan torstaina, että Tampereen Härmälässä lumensyvyys on kasvanut 24 tunnin aikana 6 senttiä ja Juupajoella 12 senttiä. Vedeksi muutettuna Härmälässä on satanut 6 millimetriä ja Juupajoella 9,2 millimetriä. Lunta on torstai-iltana Härmälässä 12 sentin kerros ja Juupajoella 17 senttiä.

Keräsen mukaan perjantaina ei juuri sada lunta. ”Hyvin vähäisestä määrästä puhutaan”, Keränen sanoo.

Sen sijaan lauantaina ja sunnuntaina voi sataa uutta lunta muutamia senttejä. ”Mutta ei sellaisia määriä kuin parin päivän sisällä on sadellut.”

Viikonlopun jälkeen sää kylmenee ennusteen mukaan selvästi. ”Varsinkin maanantai näyttää aika kylmältä päivältä. Pakkasta voi olla alle kymmenenkin asteen, ja tuulikin voimistuu”, Keränen sanoo. ”Tiistaina olisi mahdollisesti saapumassa lisää lumisateita, mutta ennuste on vielä hyvin epävarma.”

Päivitetty uutiseen 8.12.2022 kello 19.54 torstai-illan tiedot torstaiaamun tietojen tilalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut