Varoitus autoilijoille Pirkanmaalla: ajokeli on huono lumisateen vuoksi koko päivän – kuusi liikenneonnettomuutta lyhyen ajan sisällä

Ilmatieteen laitos on antanut Pirkanmaalle varoituksen huonosta ajokelistä koko keskiviikoksi.

Ajokeli on huono keskiviikkona koko Pirkanmaalla lumisateen vuoksi. Kuva Tampereen Satakunnankadulta aamulla.

30.11.2022 6:34 | Päivitetty 30.11.2022 19:16

Aamulehti

Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskus antoi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä liikennetiedotteessaan varoituksen huonosta ajokelistä maan eteläosaan ja keskiosaan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on Pirkanmaalla huono lumisateen vuoksi koko keskiviikkopäivän. Kello 20:een asti kestävän varoituksen mukaan liikenteen sujuvuus heikentyy ja keskinopeus laskee. Onnettomuusriski on kohonnut.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan Tampereella on tänään pääosin -1 astetta pakkasta. Alkuiltapäivästä lämpötila voi laskea nollaan.

Kolmostiellä 80 kilometriä tunnissa

Pirkanmaan pelastuslaitoksella oli vain vähän tehtäviä aamun ja aamupäivän liikenteessä. Tampereella Hämeenpuistossa henkilöauto suistui päin puuta Pyhäjärvenkadun risteyksen kohdalla. ”Selvittiin pienillä puu- ja ajoneuvovaurioilla”, sanoo päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen. Hän arvelee, että hämärän saapuessa onnettomuuksia voi sattua kulunutta päivää enemmän, etenkin jos lumisade kiihtyy.

Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan aamun liikenne kulki sujuvasti lumisateesta huolimatta. Liikenneoperaattori Kirsi Salokanto kertoo, että lunta satoi yön aikana pari–kolme senttiä. ”Ei kovin huonoksi ajokeliä voi luonnehtia, jos se tuollaisena pysyy. Mitään katastrofia ei odoteta”, hän sanoi aamulla.

Osalla teistä saattaa olla sohjoa. Päätiestö on suolattu ja aurauskalusto on liikkeellä.

Huonon ajokelin takia käyttöön on otettu alennettuja nopeusrajoituksia. Nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa Tampereen ja Lempäälän välillä valtatiellä 3, Tampereen ja Pirkkalan välillä Läntisellä ohitustiellä sekä Tampereen ja Kangasalan välillä 12-tiellä.

”Hyvin niillä nopeuksilla mennään ja hyvä niin”, Salokanto kommentoi aamulla.

Pelti rytisi iltapäivällä

Iltapäivällä liikenneonnettomuuksia ajettiin hieman enemmän, Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan.

Kaksi autoa kolaroi Pyhäjärventiellä Tampereella hieman ennen kello viittä. Lisäksi noin kello viiden ja kello puoli seitsemän välillä pelastuslaitos vastaanotti yhteensä kuusi liikenneonnettomuuksista aiheutunutta pelastustehtävää.

”Ylöjärvellä Viljakkalantiellä mopoauto suistui katolleen. Kuljettaja vietiin ensihoidon tarkastettavaksi. Länsi-Tampereella Suurmäenkadun ja Nokian risteyksessä linja-auto puolestaan ajoi henkilöauton perään. Tästä onnettomuudesta selvittiin peltivaurioilla henkilöauton takaosaan”, luettelee päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen.

”Lempäälässä Pyhällöntien ja Turuntien risteyksessä ajettiin kolmen auton kolari, jossa oli osallisina kolme henkilöä. Ensihoito tarkisti heidän kuntonsa. Lempäälässä Ideaparkin kadun ja Kuljuntien risteyksessä sattui myös toinen kolmen auton peräänajo, jossa oli osallisina kolme henkilöä. Tästä onnettomuudesta selvittiin peltivaurioilla”, Kuokkanen jatkaa.

Lisäksi Lempäälässä Rajasillantien ja Tampereentien välisessä risteyksessä sattui ulosajo noin kello 18.18. Kuokkasen mukaan tämäkään onnettomuus ei aiheuttanut vakavia henkilövahinkoja.

Päivystävä palomestari uskoo, että huono keli on ainakin osasyynä onnettomuuksissa.

”Aina kun on tällainen vähän huonompi keli ja ilta hämärtyy, alkaa tulla onnettomuuksia.”

Seuraamme päivän liikennettä tässä jutussa. Uutinen päivittyy.

Oikaisu 30.11.2022 kello 15.12. Jutussa luki alun perin virheellisesti, että onnettomuus sattui Hämeenpuiston ja Pyhäjärventien risteyksen kohdalla. Kyseessä oli Pyhäjärvenkadun risteys.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut