Alkuviikon sää on pilvistä ja poutaista – Lumet eivät ole sulamassa

Lämpötilat pysyttelevät Etelä-Suomessa nollan ja viiden pakkasasteen välillä. Tampereen seudulla lämpötila pysyy alkuviikolla asteen tai pari pakkasen puolella, loppuviikosta sää kylmenee hieman.

Näkymä Tampereen Finlaysonilta 20. marraskuuta 2022.

28.11.2022 9:27

Helsinki

Suomeen on luvassa tänään pilvistä mutta poutaista säätä kautta maan, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen.

Ympäri maata voi esiintyä heikkoja lumisateita tai jäätäviä tihkusateita. Pääosin sateilta kuitenkin vältytään.

Lämpötilat pysyttelevät maan etelä- ja keskiosissa nollan ja viiden pakkasasteen välillä. Pohjoisessa voi olla muutama aste kylmempää. Pirkanmaalle ennuste lupaa alkuviikolle 1–2 astetta pakkasta.

”Etelässä maahan sataneet lumet eivät ole sulamassa toistaiseksi”, Keränen sanoo.

Maahan ei ole annettu varoituksia vaarallisista ajokeleistä. Viikonlopun aikana kuoli ainakin kuusi ihmistä liikenneturmissa.

Etelään saapuu uusia lumisateita keskiviikkona

Sää jatkuu pilvisenä ja poutaisena tiistaina. Keskiviikkona Etelä-Suomeen saapuu Keräsen mukaan kuitenkin uusia lumisateita.

”Siinä voi kertyä maksimissaan viitisen senttiä lunta Uudellemaalle”, Varsinais-Suomeen ja ehkä myös Hämeeseen.

Myös Pirkanmaalle on ennusteen mukaan luvassa heikkoja lumisateita keskiviikkona. Muualla maassa sää jatkuu myös keskiviikkona muuttumattomana.

Lämpötiloissa ei tapahdu myöskään merkittäviä muutoksia tiistain ja keskiviikon aikana. Lämpötilat saattavat käydä maan etelärannikolla hieman plussan puolella, mutta muuten pysytellään muutamissa pakkasasteissa. Pirkanmaalle ennuste lupaa viikonlopulle noin viiden asteen pakkasia.

Keskiviikon lumisateet saattavat aiheuttaa varoituksia huonoista ajokeleistä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut