Lumisateet voivat sunnuntaina yltää Pirkanmaalle – Ensi viikolla sää jo lauhtuu

Pirkanmaalla sää jatkuu pikkupakkasilla noin ensi viikon puoleen väliin, mutta loppuviikosta sää jo lauhtuu. Lunta saadaan enemmän ensi viikon torstaina.

Lumikuurot saapuivat pääkaupunkiseudulle etelästä lauantaina puolenpäivän aikoihin. Tältä näytti Jätkäsaaressa Helsingissä lauantaina illalla. Lunta voidaan saada sunnuntaina myös Pirkanmaalle, tosin huomattavasti maltillisemmissa määrin.

19.11. 22:19

Aamulehti

Pirkanmaan eteläosiin voidaan saada sunnuntaina iltapäivästä pientä lumisadetta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomala.

Lumisadealue siirtyy Uudeltamaalta kohti pohjoista noin iltapäivän tienoilla, mutta heikkenee kuitenkin Pirkanmaalle saapuessaan. Jos rintama lopulta yltää Pirkanmaalle, iltapäivällä tai viimeistään illalla Pirkanmaan eteläosa voi saada ylleen hennon lumipeitteen.

Lunta Tuomala arvelee tulevan noin 1–2 senttiä. Lämpötila on noin 2–3 astetta pakkasella. Koska sää on pakkasen puolella, Tuomala arvelee lumen jäävän maahan. Tuulta sunnuntaina voi tulla 8–10 metriä sekunnissa.

Ensi viikko jatkuu aluksi pikkupakkasilla ja lämpötila pysyttelee edelleen noin 2–3 astetta pakkasella. Lunta voidaan saada koko Pirkanmaalle keskiviikkona ja torstaina. Torstaipäivä on lumisempi, Tuomalan mukaan lunta voi tulla silloin yli viisi senttiä.

”Lunta voi tulla perjantaiaamuun asti, mutta sitten sää alkaa lauhtua ja ollaan plussan puolella. Viikonlopulle on luvassa vesisadetta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut