Joko Pirkanmaalle saadaan pysyvä lumi?

Sunnuntaina Pirkanmaalle luvataan lumisateita ja voimistuvaa tuulta.

Ensilumi satoi Tampereen Härmälään keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Kuva on otettu Perkiönkadulla torstaiaamuna 17. marraskuuta.

17.11. 10:44

Aamulehti

Loppuviikko jatkuu viileänä Pirkanmaalla. Suurta muutosta lämpötiloihin ei ole luvassa, nimittäin pikkupakkasia on luvassa pitkälle ensi viikkoon saakka.

Pohjoisessa vaikuttavan korkeapaineen vaikutukset yltävät Pirkanmaalle asti varsinkin torstaina ja perjantaina, kertoo Forecan meteorologi Anna Latvala. Sateet jäävät vähiin ja pilvipeite rakoilee. Lämpötila pysyttelee vielä torstaina päivällä nollan tuntumassa, mutta perjantaina päivällä pakkasta voi olla jo asteesta kolmeen. Öisin pakkasta on vielä enemmän.

Viikonloppuna lumisateita

Kireitä pakkasia ei kuitenkaan ole Latvalan mukaan luvassa. Sen sijaan viikonloppuna etelästä voidaan saadaan lumisateita. Jos rintama yltää Pirkanmaalle, sunnuntaina päivällä maa voi muuttua juuri ja juuri valkoiseksi. Sademäärän arvellaan jäävän vaatimattomaksi – lunta voi tulla sentti tai pari.

Lumisateen lisäksi tuuli myös voimistuu. Se puhaltaa viikonlopun aikana idästä ja voi aiheuttaa sunnuntaina myös puuskia. ”Viima saa ilman tuntumaan vielä viileämmältä kuin mitä lämpötila on”, sanoo Latvala. Sunnuntaina pakkasta on luvassa 3–4 astetta.

Huonon ajokelin mahdollisuus on sunnuntaina olemassa. Vaikka lumisateen määrä ei ole suuri, se vaikuttaa helposti näkyvyyteen. Lisäksi joillain alueilla teillä saattaa olla jäätä.

Koska myös ensi viikko näyttää viileältä, lumen odotetaan jäävän maahan.

Onko sää vaihtumassa jälleen lämpimämpään suuntaan lähiaikoina?

”Se on vielä vaihdellut. Välillä näyttää, että tulee lämpimämpää ja välillä taas siirtyy. Siitä on tosi vaikea sanoa mitään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut