Alkanut viikko tuo tullessaan ison muutoksen ”superlauhaan” viime viikkoon – tätä on luvassa

Säähän tulee tällä viikolla täyskäännös korkeapaineen myötä.

Sää selkenee ja viilenee viikon myötä. Aurinko valaisi Näsinneulan Tampereella sunnuntai-iltapäivänä 13. marraskuuta.

14.11. 7:08

Aamulehti

Viikko alkaa Pirkanmaalla lauhanpuoleisissa ja epävakaissa tunnelmissa. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen kertoo, että koko maanantain sää voi olla sumuinen.

”Maanantaina on laajalti sumupilveä, ja tuuli on niin heikkoa, ettei se pysty sitä rikkomaan. Sumua jää taivaalle käytännössä koko päiväksi.”

Maanantai-iltana sadealue tavoittaa Pirkanmaan pohjoisosat kahdeksan aikoihin ja Tampereen paria tuntia myöhemmin.

Tuovisen mukaan sää viilenee viikon edetessä. Tiistaina lämpötila on vielä 2–3 astetta plussan puolella, mutta navakka, jopa yli kymmenen metriä sekunnissa puhaltava tuuli saa ilman tuntumaan kylmemmältä. Sää kuivahtaa, ja keskiviikon vastaisena yönä lämpötila painuu pakkaselle.

”Keskiviikkona pakkasta voi olla lähemmäs puoleenpäivään saakka. Päivällä käydään aavistuksen plussalla, mutta sitten illalla mennään taas nopeasti pakkaselle”, Tuovinen sanoo.

Keskiviikkona taivas Tuovisen mukaan kirkastuu ja loppuviikon yöt ovatkin selkeitä, mikä tarkoittaa myös kylmeneviä öitä. Torstaina ei välttämättä ylletä edes päivällä plusasteisiin.

”Kun päivä on aina edellistä päivää viileämpi, yötkin alkavat olla toinen toistaan kylmempiä. Loppuviikosta jäädään päiväsaikaankin pakkaselle.”

Tuovinen ei usko, että ensi viikon aikana yöpakkaset rikkovat vielä -10 asteen rajaa, mutta kauas ei välttämättä jäädä.

”Tämä on iso muutos tähän superlauhaan menneeseen viikkoon verrattuna. Tämä tuleva korkeapaine kestää noin viikon ajan, ja nyt näyttää siltä, että puolet siitä viikosta pakkasta on käytännössä yötä päivää”, Tuovinen summaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut