Tampereella saattoi viikonvaihteessa ihastella revontulia – pakkasta luvassa vielä ainakin ensi yöksi

Maanantain vastainen yö painui Pirkanmaalla pakkasen puolelle ja pakkasta voidaan odottaa vielä ainakin ensi yöksi. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Pirkanmaalla saattoi nähdä myös revontulia.

Revontulia saatiin ihastella eilen sunnuntaina Tampereen Teiskossa kello 22.30 aikaan.

24.10. 8:57

Aamulehti

Lämpötila painui pakkasen puolelle maanantain vastaisena yönä Pirkanmaalla, ja vielä ensiyökin on kylmä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen maanantainaamuna.

Pakkasta mitattiin viime yönä noin viisi astetta ja vielä aamulla Tampereen Härmälässä kello 7.40 aikaan pakkasta mitattiin 5,9 astetta. Maanantaina päivällä lämpötila kohoaa korkeimmillaan noin viiteen asteeseen.

Keränen arvioi, että tiistain jälkeen pakkasyöt ovat ainakin joksikin aikaa väistymässä. Sää muuttuu loppuviikosta lämpimämpään suuntaan ja on epävakainen. Sateita voidaan odottaa ainakin tiistaille, mutta mahdollisuus niille on myös loppuviikosta. Vettä tulee Keräsen arvion mukaan enimmillään noin viisi millimetriä.

Lunta ei Keräsen mukaan ainakaan vielä saada Pirkanmaalle. Pohjoisessa sen sijaan sade voi tulla myös lumisena. ”Kainuun korkeudella lunta voi tulla”, Keränen sanoo.

Revontulia Teiskossa

Myös revontulia saattoi nähdä viime yönä Pirkanmaalla, Keränen kertoo. Aamulehden lukija olikin bongannut revontulia Tampereen Teiskossa sunnuntaina kello 22.30 aikaan. Lukijan lähettämässä kuvassa revontulet loistavat kauniisti taivaalla.

Keränen toteaa, että viime yö oli selkeä ja oivallinen revontulien bongaamiseen, mutta loppuviikosta taivas on sen verran pilvessä, että revontulia ei todennäköisesti enää nähdä.

”Paras mahdollisuus siihen oli viime yönä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut