Rankka sadekuuro sai risteyksen jälleen tulvimaan Tampereen keskustassa – ensi viikolla voidaan nähdä jopa lunta

Sunnuntaina sataa lisää vettä. Lumihiutaleita tai räntää voi näkyä tiistain ja keskiviikon vaihteessa, mutta lunta ei meteorologin mukaan kerry vielä vaivaksi asti.

15.10. 16:40 | Päivitetty 15.10. 16:44

Aamulehti

Tampereen keskustassa saatiin lauantaina iltapäivällä rankka vesikuuro, jonka vuoksi esimerkiksi Satakunnankadun ja Kuninkaankadun risteys tulvi kello 15 jälkeen. Päivystävän meteorologin Juha Jantusen mukaan kuurot ovat kuitenkin vasta alkua, sillä sunnuntaina pitäisi näillä näkymin sataa jopa kymmenkertainen määrä.

Lauantaina Härmälän mittausasemalla oli kertynyt kello 16 mennessä 0,8 milliä vettä. Muualla Pirkanmaalla esimerkiksi Juupajoella oli kertynyt vettä enemmän, 1,2 milliä. Sunnuntaina Jantunen ennakoi, että sadekertymä on noin kymmenen millin luokkaa. Jantusen mukaan kuurot ovat olleet Tampereen ympäristössä hyvin paikallisia ja ajoittain koviakin.

Lämpötila on sunnuntaina hyvin samankaltainen kuin lauantaina, joten kaksinumeroisissa lukemissa voidaan pysyä vielä ainakin maanantaille saakka. Sen jälkeen ilma kylmenee, kun taivas poutaantuu. Aurinko näkynee vaihtelevasti.

"Tiistain ja keskiviikon vaihteessa on jopa mahdollista, että ensimmäisiä räntä- tai lumihiutaleita näkyy.”

Lunta tuskin kertyy nähtäväksi saakka, sillä se sulaa pian pois. ”Todellakin on vain talven ensimakua. Ei vielä vaivaksi asti tule”, Jantunen arvioi.

Satakunnankadulta kääntyvät autot kohtasivat lammikon Kuninkaankadulla. Moni hidasti vauhtia saapuessaan risteykseen.

Satakunnankadun ja Kuninkaankadun kulmaus keräsi niin syvän vesilammikon, että auton keula viisti vettä syvimmässä kohdassa.

Lue lisää: Pitääkö vitamiineja käyttää enemmän nyt, kun pimeä vuodenaika lähestyy? – Asiantuntija selventää, voiko vitamiineja saada liikaa

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut