Video: Tampereella herättiin keskelle sakean sumun verhoamaa kaupunkia – ”Tämä on ollut vähän sellainen Pirkanmaan juttu”

Lämpötila painui Pirkanmaalla keskiviikon ja torstain välisenä yönä pakkaselle. Sen vuoksi maakunnassa herättiin aamulla monin paikoin keskelle sumun verhoamia maisemia.

22.9. 8:33

Aamulehti

Pirkanmaalla herättiin torstaiaamuna monin paikoin keskelle sumun verhoamia maisemia. Esimerkiksi Tampereen keskustassa näkyvyys oli aamulla selkeästi tavanomaista heikompi, kun tutut maisemat peittyivät sumuun.

”Missään muualla ei oikein olekaan ollut nyt sumua. Tämä on ollut vähän sellainen Pirkanmaan juttu”, sanoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta.

Korpelan mukaan sumu johtuu yöpakkasesta. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Juupajoen Hyytiälän havaintoasemalla pakkasta mitattiin 2,4 astetta, Tampere-Pirkkalan lentoasemalla 2,3 astetta ja Virtain havaintoasemalla 3,6 astetta.

Tällaisena tuttu koskimaisema avautui Hämeensillalta kohti Koskipuistoa katsottaessa torstaina ennen aamukuutta.

Näin sumu meinasi peittää Tampereen Hämeensillan patsaat taakseen.

Herätäänkö Pirkanmaalla vielä tulevinakin aamuina keskelle sumua?

”Kyllä tämä sama meininki nyt jatkuu”, Korpela sanoo. Yölämpötilojen ennustetaan painuvan etenkin selkeillä alueilla pakkaselle. Pilvilauttojen liikkeitä on Korpelan mukaan kuitenkin vaikea ennustaa. ”Jos ei ole pakkasta, niin hallaa ainakin.”

Vaikka yöt jatkuvat viileinä, päivälämpötiloissa nähdään viikonloppua kohden nousua. Jos aurinko pääsee paistamaan, lämpötila voi Pirkanmaalla nousta viikonloppuna lähelle 15 astetta.

Viikonlopun jälkeen säässä tapahtunee kuitenkin käänne, kun ilmavirtaus kääntyy itään. ”Sieltä tulee sitten viileämpää ilmaa, runsaampaa pilvisyyttä ja sateitakin”, Korpela summaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut