Pirkanmaalla voidaan päästä vielä viikonloppuna hellelukemiin – lämmin ilma tuo mukanaan myös ukkoskuuroja: ”Voivat olla voimakkaita”

Alkanut viikko jatkuu vuodenaikaan nähden lämpöisenä. Viikonloppuna Pirkanmaalla voidaan päästä hellelukemiin. Elokuun viimeisinä päivinä lämpötilat viimein laskevat.

Viikonloppuna Pirkanmaalla lämpöasteet voivat ylittää hellerajan. Kuva on otettu Tampereen Sorsapuistossa 21. heinäkuuta.

22.8. 10:40

Aamulehti

Vuodenaikaan nähden lämmin sää jatkuu. Pirkanmaalla voidaan jälleen päästä hellelukemiin, mutta viikolle on luvattu myös sateita ja jopa rajuja ukkoskuuroja.

Maanantain aikana sateet väistyvät, ja lämpötila pysyttelee 22–23 lämpöasteessa. ”Loppupäiväksi saadaan aurinkoa”, lupailee Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela.

Tiistaina sen sijaan pilvisyys lisääntyy, mikä saattaa hieman alentaa lämpötilaa. Tiistaina on enimmäkseen poutaa, mutta iltaa kohden sadekuurojen riski kasvaa.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Pirkanmaalle virtaa etelästä lämmin rintama, joka tuo mukanaan sadekuurojen lisäksi myös ukkosta. Lämpötilat jäävät 23 lämpöasteeseen.

”Ukkoskuurot voivat olla voimakkaita. Rintamaan liittyy kuitenkin vielä epävarmuutta, eikä ole varmaa, sijoittuuko se Pirkanmaalle.”

Lue lisää: Ukkonen sai valtatien tulvimaan Tampereella torstaina – jyrinä voi jatkua Pirkanmaalla perjantaina: ”Kannattaa pakata sateenvarjo mukaan”

Lue lisää: Pelastuslaitokselle illan aikana 200 hälytystä, tuhansia talouksia ilman sähköjä – Pirkanmaalla korjataan nyt rajuilman tuhoja

Torstai on aurinkoinen ja poutainen päivä. Aamulla voi olla sumua, jos keskiviikon sateet jättävät maan kosteaksi ja yö on ollut viileämpi kuin edeltävät. Lämpötila pysyttelee 21–22 asteessa.

Loppuviikko jatkuu vuodenaikaan nähden lämpöisenä. Perjantai on aurinkoinen päivä, ja lämpöasteita luvataan 22–23. Lauantaina sää hieman lämpenee, ja Korpelan mukaan Pirkanmaalla voidaan olla silloin lähellä hellerajaa.

Sunnuntaina tulee jälleen lämmintä ja kosteampaa ilmaa, mikä lupailee sateita ja ukkoskuuroja jälleen kerran.

Seuraavalla viikolla lämpötila jää jo mahdollisesti alle 20 lämpöasteen, eikä helteitä ole enää näköpiirissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut