Keskiviikon myrskyn vaikutukset näkyvät yhä Pirkanmaalla – sadat vielä ilman sähköä myrskytuhojen korjaustöiden vuoksi

Keskiviikon ukkosmyräkkä näkyi Pirkanmaalla muun muassa sähkökatkoksina, vikoina rautatieliikenteessä ja lukuisina pelastuslaitoksen tehtävinä. Häiriöitä on voimassa edelleen, ja esimerkiksi Elenialla on yhä yli 100 asiakasta ja Tampereen Sähköverkolla yli 200 asiakasta ilman sähköä.

Tampereen keskustassa oli keskiviikkona kuvan ottamisen aikaan pilvistä ja ajoittaista sadetta, mutta ei rankkasadetta. Kuva on otettu Cafe Katon terassilta.

18.8. 9:05 | Päivitetty 18.8. 17:41

Aamulehti

Laajamittaiset ukkoset ja sateet hellittävät Pirkanmaalla torstaina, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Sorsa.

”Eilisen intensiteetin ukkosia ei tänään ole odotettavissa. Joitain ukkoskuuroja voi kyllä esiintyä Pirkanmaalla.”

Torstaina sade- ja ukkoskuurot painottuvat itäiseen Suomeen, mutta niitä voi esiintyä myös maan etelä- ja keskiosissa. Kuuroissa saattaa tulla voimakkaita sateita ja puuskia.

Myös lämpötilat laskevat eilisen lukemista. Keskiviikkona Tampereen Härmälässä mitattiin lukemaksi 30 astetta kello kolmen aikaan iltapäivällä. Sorsa arvioi, että korkeimmillaan lämpötila voi nousta torstaina Pirkanmaalla 27 asteeseen. Yöllä lämpötila pysyy noin 15–20 asteen välillä.

”Ukkoset ovat mahdollisia torstain ja perjantain välisenä yönä. Sade- ja ukkoskuuroja ei voida poissulkea myöskään perjantaipäivän osalta.”

Pirkanmaalle on perjantaille voimassa rajun ukonilman varoitus ja sadevaroitus.

Sähkökatkoja ja sähköratavaurioita

Keskiviikon ukkosmyräkkä näkyi Pirkanmaalla muun muassa sähkökatkoksina ja lukuisina pelastuslaitoksen tehtävinä.

Myrsky aiheutti Suomessa myös useita vikatiloja rautatieliikenteessä ja häiriöitä ilmenee edelleen. Eilisen myrskyn aiheuttama sähköratavaurio on pysäyttänyt junaliikenteen Jämsän ja Jyväskylän välillä. Vaurio vaikuttaa myös Tampere–Jyväskylä-välillä juniin IC 80 ja IC 150.

Yli 100 Elenian asiakasta ilman sähköä

Torstaina iltapäivällä noin kello 16.30 aikaan Elenian Pirkanmaan asiakkaista 133 oli vielä ilman sähköä, kertoi Elenian käyttöpäällikkö Heikki Paananen.

”Viimeisiä vikoja korjataan parhaillaan. Eilinen myrsky oli kova isku Pohjois-Pirkanmaalle, ja tällä hetkellä meillä on viisi vika-aluetta.”

Vikoja on vielä tällä hetkellä muun muassa Mänttä-Vilppulan pohjoispuolella.

”Voi olla myös, että joudumme ottamaan ajoittain sähköt pois, jos pitää mennä raivaamaan sähkölinjalle kaatuneita puita”, Paananen sanoo.

Teiskossa korjaus voi kestää päiviä

Tampereen sähkölaitoksen käyttökeskus tiedotti torstaiaamuna kello 8, että Teiskon häiriönselvitys oli jatkunut koko yön ja aamusta selvitys jatkui. Sähköttömiä asiakkaita oli aamulla Teiskossa 145.

”Myrsky kaatoi useita isojakin puita johtojen päälle ja niiden poisto ja linjojen korjaukset vievät aikaa. Vikoja on paljon ja osa niistä myös sijaitsee vaikeissa maastoissa. Esimerkiksi kallioilla ei voi kaivaa, vaan tarvitaan erikoiskalustoa kuten kalliorautoja”, kertoo Tampereen Sähköverkon käyttömestari Jari Virtanen tiedotteessa.

Torstaina iltapäivästä kello 17.00 aikaan Tampereen Sähköverkolla oli 207 asiakasta ilman sähköä. Suurin vika on Teiskossa Eerolan suoran kohdalla.

”Joudumme nyt katkaisemaan asiakkailta sähköjä hetkellisesti, kun kaatuneita puita raivataan linjoilta pois”, käyttöpäällikkö Jouni Vanhanarkaus kertoo Aamulehdelle.

Vanhanarkauksen mukaan katkot kestävät noin tunnista useampiin tunteihin.

Virtanen korostaa, että asukkaat eivät saa mennä itse poistamaan puita sähkölinjoilta, vaan kaikista vikapaikoista on syytä soittaa Tampereen Sähköverkon valvomoon numeroon 0800 90171. Numeroon voi soittaa paikallispuhelun hinnalla.

Aiemmin keskiviikkona Tampereen sähkölaitos tiedotti, että enimmillään ilman sähköä oli noin 2 800 asiakasta.

Pirkanmaan pelastuslaitokselle noin 200 tehtävää

Pirkanmaan pelastuslaitokselle myrsky tuotti keskiviikkona noin 200 tehtävää.

"Pelastuslaitoksella on ollut viimeisten viiden tunnin aikana noin 200 tehtävää Pirkanmaalla", tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kuvaili ukkoskuurojen seurauksia ennen iltayhdeksää.

Torstaiaamuna Hiltunen kertoo, että tilanne on ollut rauhallinen, mutta uusia tehtäviä todennäköisesti tulee, kun ihmiset lähtevät kotoaan liikkeelle.

”Tilanne rauhoittui illalla yhdeksältä, sen jälkeen tuli lähinnä yksittäisiä uusia tehtäviä ja jatkoimme aikaisempia tehtäviä erityisesti Virroilla ja Ruoveden alueella.”

Päivitys kello 17.13: Päivitetty Tampereen Sähköverkon tilanne ja sähköttömien asiakkaiden määrä.

Päivitys kello 16.32: Päivitetty Elenian sähkökatkotilanne ja sähköttömien asiakkaiden määrä.

Päivitys kello 10.07: Lisätty uutiseen lisätietoja Tampereen sähkölaitokselta Teiskon tilanteesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut